Tutkimus vahvistaa laajalle levinneitä konflikteja ja oikeustapauksia Thaimaan kuninkaallisessa poliisissa

Kansallinen -

Thaimaan pääministerin neuvonantaja Wissanu Krea-ngam ilmoitti 11. kesäkuuta kello 00 Polin välisten konfliktien jälkeisen tutkimuksen tulokset. Kenraali Torsak Sukvimol, poliisipäällikkö, ja Pol. Kenraali Surachet Hakparn, apulaispoliisipäällikkö, joka tunnetaan usein leikkisällä lempinimellään Big Joke.

20. maaliskuuta 2024 Thaimaan kuninkaallisen poliisin sisäisten vakavien konfliktien keskellä pääministeri perusti komitean tutkimaan tosiasioita ja oikeudellisia näkökohtia ongelmien ratkaisemiseksi.

Tutkintakomitea, jonka puheenjohtajana toimi Mr. Chatchai Phromlert ja kaksi muuta jäsentä, haastatteli yli 50 todistajaa, mukaan lukien molemmat Pol. Kenraali Torsak ja Pol. Kenraali Surachet.
Tärkeimmät havainnot ovat seuraavat:

  1. Tutkimus vahvisti Thaimaan kuninkaallisen poliisin sisällä laajalle levinneitä konflikteja, jotka koskivat kaikkia tasoja ja jotka johtivat oikeustapauksiin ja kanteluihin viraston sisällä.
  2. Ongelmat keskittyivät Poliin. Kenraali Torsak ja Pol. Kenraali Surachet, mukaan lukien korkean profiilin tapaukset, kuten online-uhkapeliverkosto, Minnie-tapaus ja muut asiaan liittyvät tapaukset.
  3. Havainnot toimitetaan asianomaisille virastoille, mukaan lukien oikeusministeriöt, poliisi, syyttäjät ja tuomioistuimet.
  4. Tietyt tapaukset on jo siirretty riippumattomille virastoille: National Anti-Corruption Commission (NACC) ja muut.

Pol. Kenraali Surachet palautettiin ei-aktiivisesti 18. huhtikuuta 2024 20. maaliskuuta 2024 annetun hallinnollisen määräyksen seurauksena, joka alun perin asetti hänet tutkinnan kohteeksi ja pidätti hänet. Määräyksellä palautettiin Pol. Kenraali Torsak alkuperäiseen tehtäväänsä poliisipäällikkönä, koska tutkinta ei löytänyt lisäselvityksiä, huomautti Wissanu.

Wissanu korosti, että tutkimus paljasti monimutkaisuutta ja sekaannusta eri virastojen välillä, mikä aiheutti viivästyksiä tapausten toimivallan määrittämisessä. Hän ehdotti oikeusministeriötä ja valtioneuvoston kansliaa selventämään toimivallan rajoja tulevien ongelmien estämiseksi.

Pääministeri on tunnustanut nämä havainnot ja kehottanut asianomaisia ​​virastoja toimimaan sen mukaisesti, mukaan lukien Polin palauttaminen. Kenraali Torsak alkuperäiseen asemaansa. Muita kurinpitotoimia johtavat kenraalikomissaari ja asiaan liittyvät virkamiehet, Wissanu sanoi.

Mitä tulee Pol. Kenraali Surachet'n kurinpitotutkinta Wissanu totesi, että alkuperäinen määräys hänen pidättämisestä perustui kansallisen poliisilain 132 §:ään, mutta uusi laki edellyttää tutkintakomitean kuulemista ennen pidättämistä. Valtioneuvosto katsoi yksimielisesti alkuperäisen keskeytyksen virheelliseksi ja vaati oikaisua, Wissanu totesi.

Siksi pääministerin päätös palauttaa Pol. Kenraali Surachet ja sen jälkeen hänen pidättämistä pidetään epätavallisena, ja valtioneuvosto neuvoi odottamaan tutkintakomitean tuloksia ennen lisätoimien ryhtymistäWissanun mukaan.

Lopuksi Wissanu vahvisti, että käynnissä olevista oikeudenkäynneistä huolimatta hallintotyötä on jatkettava. Hän mainitsi, että Pol. Kenraali Surachet on edelleen oikeutettu ylennetyksi poliisipäälliköksi, jos NACC on antanut luvan. Poliisikenraali Surachet pyytää myös oikeustoimia NACC:n jäsentä vastaan ​​väitetyn korruption vuoksi.

Lue, kuinka Thaimaan pääministeri nimitti äskettäin Wissanu Krea-ngamin, entisen varapääministerin ja lakiasiantuntijan kabinetin neuvonantajakseen.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.