Thaimaan senaatti hyväksyi historiallisen samaa sukupuolta olevien avioliittolain

KUVA: PRPATTAYA

Kansallinen -

Thaimaan senaatti äänesti tiistaina ylivoimaisesti historiallisen samaa sukupuolta olevien avioliittolain hyväksymisestä, mikä tekee Thaimaasta virallisesti ensimmäisen maan Kaakkois-Aasiassa, joka laillisti samaa sukupuolta olevien liitot.

Lakiesitys hyväksyttiin äänin 130 puolesta, 4 vastaan ​​ja 18 tyhjää ylähuoneessa tänään 18. kesäkuuta. Tämän jälkeen se siirretään palatsiin vastaanottamaan Hänen Majesteettinsa kuningas Maha Vajiralongkornin kuninkaallinen hyväksyntä.

Uusi laki, joka muuttaa siviili- ja kauppalakia, antaa samaa sukupuolta oleville pareille mahdollisuuden rekisteröidä avioliittonsa ja saada samat lailliset oikeudet ja suojat kuin vastakkaista sukupuolta olevilla pareilla, kuten perinnön, terveydenhuollon suostumuksen ja lapsen adoption.

Laki tulee voimaan 120 päivää sen jälkeen, kun se on julkaistu kuninkaallisessa lehdessä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.