Entiselle Thaimaan pääministerille Thaksin Shinawatralle myönnettiin takuita Lèse-Majesté-oikeudenkäynnissä; Seuraava kuulemistilaisuus järjestetään elokuussa

Kansallinen -

18. kesäkuuta 2024 Ratchadapisekin rikostuomioistuimessa rikosoikeudellisen viraston syyttäjät syyttivät Thaimaan entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa rikoslain 112 pykälän tai Lèse-Majestén rikkomisesta hänen vuonna 2015 antamansa haastattelun jälkeen Etelä-Korean Chosun Medialle.

Etelä-Korean Soulissa 21. toukokuuta 2015 päivätty haastattelu, jota pidettiin loukkaavana monarkiaa kohtaan, johti sekä Lèse-Majesté -lain että tietokonerikoslain mukaisiin syytteisiin väärien tietojen levittämisestä.

6. helmikuuta 2024 päivätyssä päivityksessä Prayut Phetkhun, syyttäjänviraston tiedottaja, esitteli oikeusjutun Thaksinia vastaan. Huolimatta ulkomailla tapahtuneista rikoksista Thaimaan lainkäyttövaltaa sovelletaan rikosprosessilain mukaan.
Palattuaan Thaimaahan 22. elokuuta 2023 ja sen jälkeen pidätettyään Thaksinille ilmoitettiin syytöksistä 17. tammikuuta 2024. Hän kiisti syytteet ja vaati oikeudenmukaisuutta, mikä johti yleisen syyttäjänviraston suorittamaan yksityiskohtaiseen tutkimukseen.

Tuomioistuin hyväksyi asian 18. kesäkuuta 2024 pidetyssä istunnossa ja ilmoitti Thaksinille syytöksistä.

Kuitenkin, Thaksinin kerrotaan kieltävän syytökset ja hänelle myönnettiin 500,000 XNUMX bahtin vakuus., sillä ehdolla, että hänen passinsa takavarikoidaan ja häntä kielletään poistumasta maasta.

Seuraava todisteiden tarkastelu kuuleminen molemmilta osapuolilta on suunniteltu 19. elokuuta 2024.

Lue uusin artikkelimme politologista, joka analysoi mahdollisia muutoksia Thaimaan poliittisessa maisemassa pääministeriä ja Move Forward -puoluetta vastaan ​​nostettujen oikeusjuttujen keskellä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.