Tutkimus osoittaa, että kannabis auttaa vähentämään riippuvuutta haitallisimmista huumeista, Rangsitin yliopiston dekaani sanoo

Kansallinen -

16. kesäkuuta 2024 professori Panthep Puapongphan, Rangsitin yliopiston itämaisen lääketieteen korkeakoulun dekaani, kommentoi joidenkin osapuolten pyrkimyksiä luokitella kannabis uudelleen laittomaksi huumeeksi. 

Professori Panthep varoitti, että tällainen liike voisi pikemminkin pahentaa huumeongelmia kuin lievittää niitä. Hän korosti, että kannabis on auttanut ihmisiä luopumaan haitallisista aineista, kuten metamfetamiinista ja heroiinista.

Hänen väitteensä tueksi, Professori Panthep käsitteli aiemmin väitteitä, jotka yhdistävät kannabiksen dekriminalisoinnin psykiatristen potilaiden määrän kasvuun. Hän väitti, että dekriminalisoinnin jälkeisten ajanjaksojen vertailu sulkuvuoteen 2021 on harhaanjohtavaa, koska psykiatristen tapausten vaihtelut johtuivat COVID-19-pandemiasta, ei kannabiksen käytöstä. 

Professori Panthep korosti, että kannabiksen uudelleenluokittelu voisi poistaa tärkeän työkalun vakavan huumeriippuvuuden torjunnassa. Alkoholia ja siihen liittyviä sairauksia koskevan kansallisen epidemiologisen tutkimuksen tulokset osoittavat, että kannabis on vähemmän riippuvuutta aiheuttava kuin alkoholi ja tupakka, ja riippuvuuden todennäköisyys on vain 9 prosenttia verrattuna alkoholiin 15 prosenttiin ja tupakkaan 32 prosenttiin. 

Lisäksi vuonna 2022 Harm Reduction Journalissa julkaistussa kanadalaisessa tutkimuksessa tutkittiin 3,110 83.7 ihmistä ja havaittiin, että 50 % käytti kannabista vähentääkseen riippuvuutta opioideista, alkoholista, tupakasta ja muista huumeista. Tutkimus paljasti, että 31 % käytti kannabista vähentääkseen piristeiden käyttöä, 25 ​​% vähentääkseen opioidien käyttöä ja XNUMX % vähentääkseen alkoholin käyttöä. 

Toinen tutkimus aiheesta American Journal of Public Health Vuonna 2024 osoitti, että 25 prosenttia kannabiksen käyttäjistä Vancouverissa käytti sitä vähentääkseen vaarallisempaa huumeiden käyttöä, kun 50 prosenttia vähensi piristeiden käyttöä ja 31 prosenttia opioidien käyttöä. 

- Yhdistyneiden Kansakuntien huumeiden ja rikollisuuden toimisto raportoi vuonna 2020, että 284 miljoonasta maailmanlaajuisesta 15–64-vuotiaasta huumeidenkäyttäjästä kannabiksen käyttäjiä oli 209 miljoonaa (73.6 %), opioidien käyttäjien osuus 61 miljoonaa (21.5 %) ja amfetamiinin käyttäjien 34 miljoonaa (12 %), kokaiinia. käyttäjiä 21 miljoonalla (7.4 %) ja ekstaasin käyttäjillä 20 miljoonalla (7 %). 

Huolimatta kannabiksen käyttäjien suuresta määrästä kannabikseen liittyvät kuolemat olivat huomattavasti pienemmät kuin opioideihin, metamfetamiiniin ja kokaiiniin liittyvät kuolemat. Opioidien osuus huumekuolemista oli 77 %, metamfetamiinin osuus 7 %, kokaiinin 4 % ja kannabiksen 4 %.

Professori Panthep totesi, että valvottu kannabiksen käyttö on osoittautunut tehokkaaksi vähentämään riippuvuutta vaarallisemmista aineista, ja sitä tulisi pitää strategisena välineenä huumeriippuvuusongelmien ratkaisemisessa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.