Rangsitin yliopiston dekaani kumoaa väitteet lisääntyneistä psykiatrisista tapauksista kannabiksen dekriminalisoinnin vuoksi

Kansallinen -

Professori Panthep Puapongphan, Rangsitin yliopiston itämaisen lääketieteen korkeakoulun dekaani, käsitteli julkisesti 15. kesäkuuta 2024 vääriä tietoja, jotka koskivat väitettyä psykiatristen potilaiden määrän lisääntymistä kannabiksen dekriminalisoinnin seurauksena 9. kesäkuuta 2022 lähtien.

Professori Panthepin kommentit tulevat valossa Apulaishallituksen tiedottaja Karom Phonphonklangin varoitus Thaimaan kansanterveysministerille Somsak Thepsuthinille hänen pyrkimyksestään luokitella kannabis uudelleen tyypin 5 huumausaineeksi.

Professori Panthep käsitteli väitteitä, joiden mukaan kannabiksen dekriminalisointi on johtanut psykiatristen potilaiden lisääntymiseen. Hän korosti, että dekriminalisoinnin jälkeisiä ajanjaksoja verrattava tieto sulkuvuoteen 2021 on harhaanjohtavaa.

Professori Panthep huomautti, että psykiatristen potilaiden määrä ja sairaalakäynnit olivat luonnollisesti vaihdelleet COVID-19-pandemian vuoksi, eikä kannabiksen dekriminalisoimisen vuoksi.

Tätä tukeakseen Elinkeinoelämän ja sosiaalisen kehityksen neuvosto (NESDC) raportoi, että psykiatrista palvelua saaneiden määrä vuonna 2023 (2.9 miljoonaa) oli sama kuin ennen COVID-19:ää vuonna 2019 (2.8 miljoonaa) ja jopa pienempi kuin vuonna 2018. Tämä osoittaa, että psykiatristen potilaiden määrän kasvua ei voida suoraan yhdistää kannabiksen dekriminalisointiin, mikä on ristiriidassa Somsakin kannan kanssa, huomautti professori Panthep.

Professori Panthep totesi myös, että metamfetamiiniin ja muihin huumeisiin liittyvien psykiatristen potilaiden osuus on vähentynyt kannabiksen dekriminalisoinnin jälkeen. Kansanterveysministeriön tiedot osoittivat huumekuntoutustapausten jatkuvan laskun vuodesta 2021 vuoteen 2024, keskimäärin 26,705 XNUMX tapausta vähemmän joka vuosi, mikä haastaa entisestään narratiivin, jonka mukaan kannabiksen dekriminalisointi on pahentanut psykiatrisia ongelmia.

Lisäksi Professori Panthep korosti, että tehokas lainvalvonta ja harkittu sääntely kannabiksen uudelleenluokittelun sijaan laittomaksi huumeeksi ovat ratkaisevan tärkeitä päihdeongelmien ratkaisemiseksi.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.