Suurin osa tähän mennessä julkisesta palautteesta lakiehdotuksesta vastustaa ehdotusta kannabiksen laittomaksi tekemisestä Thaimaassa, sanoo kansanterveysministeri

Kansallinen -

Thaimaan kansanterveysministeri Somsak Thepsuthin toimitti 13. kesäkuuta 2024 päivityksen 11.–25. kesäkuuta pidetystä julkisesta kuulemisesta, joka koski luonnosta kannabiksen uudelleenluokittelusta tyypin 5 laittomaksi huumeeksi, mikä merkitsisi käytännössä kannabiksen kriminalisointia Thaimaassa.

Somsak totesi, että suurin osa julkista palautetta vastustaa toistaiseksi kannabiksen luokittelua laittomaksi huumeeksi, ja monet ovat kommentoineet, että he haluavat, että kannabista säännellään ja verotetaan kuten alkoholia tai savukkeita. Hän kuitenkin rohkaisi jatkamaan yleisön osallistumista ja korosti, että kaikki kommentit otettaisiin huomioon ennen lakiehdotuksen viimeistelemistä.

Lue kansanterveysministeriöstä, joka haluaa julkista palautetta kannabiksen uudelleenluokittelusta protestien ja uusien huumevalvontamääräysten käyttöönoton keskellä.

Kun lopullinen kannabiksen ilmoitus on julkaistu Royal Gazettessa, kansanterveysministeriö julkaisee lisämääräyksiä, joissa määritellään kannabiksen laillisen käytön laajuus ja menetelmät. Somsak selitti, että viranomaiset keräävät yksityiskohtaista tietoa kannabiksen käytöstä laatiakseen nämä toissijaiset määräykset, jotka tulevat ministeriön alkuperäisen ilmoituksen jälkeen.

Vastauksena Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden tiedusteluihin siitä, johtaisiko uudelleenluokittelu kannabiksen viljelyn välittömiin pidätyksiin, Somsak selvensi, että uudet määräykset astuisivat voimaan vasta 1, jos laki hyväksytään. Siihen mennessä kaikki nykyiset kannabiskasvit olisivat luonnollisesti kuolleet niiden lyhyen, 90–100 päivän eliniän vuoksi.

Hän näytti myös vihjaavan, että vaikka laki hyväksyttäisiin, laillista kannabiksen hallussapitoa saattaa olla pieni määrä, jotta ihmisiä ei pidätetä pienistä määristä.

Pohdittuaan kysymystä siitä, merkitseekö luonnos, jossa kannabiksen siemeniä ei luokitella huumausaineiksi, kasvien kotiviljelyn laillistamista edelleen, Somsak totesi, että on liian aikaista vetää johtopäätöksiä. Hän korosti, että julkinen palaute olisi ratkaisevassa asemassa lopullisten määräysten muotoilemisessa, jota huumevalvontalautakunta vielä tarkastelee.

Samana päivänä Prasitchai Nunual, Thaimaan kannabiksen tulevaisuutta muovaavan verkoston pääsihteeri, antoi lausunnon, jossa kritisoitiin kansanterveysministeriön päätöstä palauttaa kannabis tyypin 5 huumausaineeksi perustamatta yhteistä komiteaa. tosiasiat.

Lue kannabiksen kannattajista, jotka merkitsivät kahden vuoden laillistamista istunnolla Thaimaan hallituksen talossa ja vastustivat kriminalisointia.

He väittävät, että tämä kieltäytyminen jättää huomiotta kansainväliset konfliktien ratkaisemisen periaatteet ja ehdottaa politiikkaa ilman tosiseikkoja. Kannabisverkosto väittää, että tämän liikkeen taustalla on taloudellisten etujen liittouma, joka lobbaa hallitusta monopolisoidakseen kannabiksen hallinnan henkilökohtaiseksi hyödyksi.

Vastauksena verkosto ilmoitti tilapäisen tauon mielenosoituksissaan valmistautuakseen niihin suuri mielenosoitus 8. heinäkuuta 2024. He aikovat tehdä yhteistyötä kannabisverkostojen kanssa valtakunnallisesti saadakseen kannabiksen takaisin yritysmonopoleista ja tuovat esiin laajempia taloudellisen monopolisoinnin kysymyksiä Thaimaan historiassa.

Prasitchai totesi myös, että suurin osa palautteesta kannabiksen uudelleenluokittelusta huumausaineeksi oli tähän mennessä ollut negatiivista, ja sanoi, että hallituksen tulisi kuunnella yleistä yleisöä ja säännellä kannabista, ei kieltää sitä.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.