"Wai" hyväksytty Thaimaan kansalliseksi identiteetiksi tervehtimiseen ja kunnioituksen osoittamiseen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus on hyväksynyt wain eleen Thaimaan kansalliseksi identiteetiksi kategoriassa "terveiset ja kunnioituksen osoitukset". Thai wai on sosiaalinen ele ja perinteinen käytäntö, joka on liitetty thaimaalaisten elämäntapaan pitkään.

Huolimatta siitä, että sen juuret ovat Intiassa buddhalaisten, brahmanien ja hindujen uskomusten kautta, thaimaalainen wai on sopeutunut monin eri tavoin, ja sillä on syvällinen merkitys. Nämä mukautukset erottavat thaimaalaisen wai-perinteen. Hallituksen hyväksynnällä pyritään edistämään maan ainutlaatuista identiteettiä ja kulttuuria säilyttämällä thaimaalaisen tervehdyksen ja kunnioituksen pitkäaikainen perinne.

Aiemmin hallitus hyväksyi thaimaalaiset norsut, ratchapruek-kukan (dok koon) ja thaimaalaisen paviljongin (sala) thaimaalaisen kansallisen identiteetin elementteiksi. Siamilainen taistelukala (pla gud) tunnustettiin kansalliseksi vesieläimeksi ja Naga kansalliseksi mytologiseksi eläimeksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

 

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.