Kansanterveysministeriö pyytää julkista palautetta kannabiksen uudelleenluokittelusta mielenosoitusten ja uusien huumevalvontamääräysten keskellä

Kansallinen -

Thaimaan kansanterveysministeri Somsak Thepsuthin esitti 9. kesäkuuta 45 kello 11 ehdotuksen tarkistaa ministeriön määräyksiä, jotka koskevat huumausaineiden laillisia hallussapitorajoja henkilökohtaiseen käyttöön verrattuna jakeluun.

Muutosehdotuksessa ehdotetaan huumeidenkäyttäjän määrittelyssä kynnyksen alentamista viidestä metamfetamiinipilleristä yhteen pilleriin. Uuden asetuksen mukaan henkilöt, joilla on useampi kuin yksi amfetamiinipilleri, katsotaan syyllisiksi levitysaikomukseen, ellei toisin todisteta. Jos heidät tunnistetaan addikteiksi, heidät ohjattaisiin kuntoutusohjelmiin.

Somsak korosti, että myös nämä henkilöt tutkitaan perusteellisesti laittomien aineiden alkuperän jäljittämiseksi ja huumemyyjät saatetaan vastuuseen. Ehdotetut määräykset käsitellään hallituksessa, esitetään sitten valtioneuvostolle lisäselvitystä varten ja palautetaan lopuksi hallitukseen harkittavaksi. Hallitus on hyväksynyt ehdotetut määräykset tänään (11. kesäkuuta) periaatteessa.

Koko prosessin odotetaan valmistuvan kesäkuussa, minkä jälkeen lopulliset säännöt julkistetaan.

Lisäksi Somsak vastasi Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden tiedusteluihin meneillään olevat kannabis-mielenosoitukset hallitustalolla. Mielenosoittajat vaativat hallitusta käyttämään tieteellisiä menetelmiä kannabiksen sääntelyn tulevaisuuden määrittämiseksi ja sen uudelleenluokittelun estämiseksi laittomaksi huumeeksi.

Somsak vakuutti, että kannabiksen uudelleenluokittelusta käytävän keskustelun molempia osapuolia harkitaan oikeudenmukaisuuden varmistamiseksi.

Yleisön mielipiteen keräämiseksi tästä asiasta Somsak on kehottanut asianomaisia ​​valtion virkamiehiä keräämään palautetta tämä hallituksen verkkosivusto 15 päivän aikana. Tänä aikana sekä kannabiksen uudelleenluokituksen kannattajat että vastustajat voivat ilmaista mielipiteensä.

Lopulta Thaimaan kansanterveysministeriö julkaisee huumeiden ehkäisy- ja tukahduttamiskomission (NACC) luvalla lopulliset ilmoitukset kannabiksen sääntelystä. Tämä päätös voidaan tehdä ilman hallituksen tai eduskunnan lisäesittelyä, mikä varmistaa prosessin sujuvan.

Kannabista kannattavat mielenosoittajat puolestaan ​​haluaisivat, että asia menisi laajemmalle äänestykseen tai parlamenttiin ja keskittyisi kannabiksen säätelyyn, ei kriminalisointiin.

Kannabiksen kannattajat pitävät parhaillaan 24/7 mielenosoitusta Bangkokissa ja ovat luvanneet olla lähtemättä ennen kuin Thaimaan hallitus suostuu kompromisseihin ja tapaa heidät kesken, päättäessään säännellä kannabiksen käyttöä vai tehdä siitä jälleen laittoman.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.