Thaimaan pääministeri ilmoitti poistavansa kiistanalaisen 300 bahtin matkailumaksun

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri Srettha Thavisin on ilmoittanut hallituksen päätöksestä luopua kiistanalainen 300 bahtin matkailumaksu, jota alun perin ehdotettiin viime vuonna, mutta se kohtasi yksityisen sektorin vastustusta. Maksusta, joka oli tarkoitus periä jokaiselta Thaimaahan saapuvalta turisteilta, luovuttiin sillä perusteella, että sen poistaminen voisi kannustaa turistien korkeampiin kuluihin muilla alueilla, mikä antaisi merkittävämmän piristysruiskeen taloudelle.

Käsitellessaan huolta Thaimaan laskusta Maailman talousfoorumin matkailu- ja matkailukehitysindeksissä, jossa se on nyt 47. sijalla 119 maan joukossa, Srettha korosti rakentavan lähestymistavan merkitystä syyllisyyden osoittamisen sijaan. Hän pani merkille Thaimaan eri kaupunkien ja saarten johdonmukaisen tunnustamisen maailmanlaajuisiksi matkailukohteiksi ja kehotti keskittymään alan positiivisen kehityksen edistämiseen.

Jatkokehityksessä Srettha ilmoitti eilen (9. kesäkuuta) Pohjois-vierailullaan myös meneillään olevista neuvotteluista Apple Inc:n kanssa startup-keskuksen ja mahdollisesti Apple Developer Academyn perustamisesta Chiang Main yliopiston tiede- ja teknologiapuistoon. Sopimusta odotetaan pian, ja Applen johtajat aikovat vierailla vuoden 2025 loppuun mennessä viimeistelemään sopimus.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.