Kannabis-aktivistit merkitsivät kaksi vuotta laillistamista, alkavat istua Thaimaan hallituksen talossa vastustavat rangaistusta

Kansallinen -

9. kesäkuuta 2024 Prasitchai Nunual, Shaping the Future of Thai Cannabis -verkoston pääsihteeri, ja muut yli 300 henkilön kannabiksen puolestapuhuvat ryhmät vaativat mielenosoitusta 9. kesäkuuta klo 1. YK:n toimisto valmistautuu marssiin hallituksen talolle.

He pyrkivät vaatimaan hallitusta käyttämään tieteellisiä prosesseja kannabiksen sääntelyn tulevaisuuden määrittämiseksi ja sen uudelleenluokittelun estämiseksi laittomaksi huumeeksi.

9. kesäkuuta 2024 järjestettävän suuren mielenosoituksen näyttämöllä on kulunut toinen vuosi kannabiksen laillistamisesta Thaimaassa. Mielenosoittajat marssivat YK:n toimistoon Ratchadamnoen Avenuella ja ilmoittivat aikovansa nostaa kanteen hallinto-oikeuteen, jos hallitus luokittelee kannabiksen uudelleen laittomaksi huumeeksi.

Prasitchai korosti, että liikkeen tavoitteena on turvata kansalaisten kannabisoikeudet. Hän korosti kannabiksen säätelyn tärkeyttä erityislainsäädännöllä huumausainelakien sijaan, mikä rajoittaisi sen käyttöä ja tekisi sen saataville vain harvoille etuoikeutetuille. Mielenosoittajien kerrotaan jatkavan pitkittynyttä mielenosoitustaan, kunnes hallitus antaa kannabiksen valvontalain.

Hän varoitti, että kannabiksen uudelleenluokittelu huumausaineeksi johtaisi mahdollisesti lääkeyhtiöiden hallitsemiin hintojen nousuun, mikä muistuttaa Englannin tilannetta, jossa lääkekannabis on edelleen suuren yleisön ulottumattomissa. Hän sanoi myös, että kannabis menisi laajalti maan alle ja johtaisi korruptioon ja ongelmiin, kuten prostituutioon tällä hetkellä Thaimaassa.

Mielenosoittajat väittävät, että kannabiksen säänteleminen kohdistetulla lainsäädännöllä mahdollistaisi järjestelmällisen kehittämisen ja joustavia kuluttajansuojasääntöjä. He kritisoivat hallituksen haluttomuutta hyväksyä tällaista lainsäädäntöä ja katsoivat sen haluttomuuden myöntää ihmisille oikeuksia ja estää monopoleja.

Prasitchai kehotti käyttämään tieteellistä tietoa ja tutkimusta kannabiksen tilan määrittämiseen. Hän ehdotti alkoholin, tupakan ja kannabiksen vaikutusten vertaamista terveyteen ja yhteiskuntaan sekä kannabiksen laillistamisen vaikutusten tutkimista 9 alkaen. Jos kannabiksen todetaan tieteellisesti ja ilman epäilystäkään vertaisarvioinneilla aiheuttaneen enemmän haittaa kuin hyötyä, sitä tulisi hallita huumeena; muussa tapauksessa sitä olisi säänneltävä erityislainsäädännöllä.

Aikaisemmin Assoc. Professori Dr. Thawatchai Kamoltham, Suan Sunandha Rajabhatin yliopiston lääketieteellisen kannabiksen ja yrttilääkkeiden ohjelman puheenjohtaja, ilmaisi myös huolensa. Hän varoitti, että kannabiksen luokitteleminen uudelleen huumeeksi vaikeuttaisi kannabiksen lääketieteellisten palvelujen saatavuutta, häiritsisi investointeja ja johtaisi työpaikkojen menetyksiin ja palaamiseen mustille markkinoille.

Assoc. Professori tri Thawatchai ehdotti kolmea suositusta: Älä luokittele kannabista uudelleen laittomaksi huumeeksi, aseta kannabis ehdotetun kannabis- ja hamppulain alaisuuteen, joka on samanlainen kuin tupakkatuotteiden valvontalaki ja alkoholinvalvontalaki, ja kouluta lääkäreitä ja yleisöä kehittämään uusia ammatteja. , kuten lääketieteelliset kannabisasiantuntijat.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.