Thaimaan lainvalvontaviranomaiset jatkavat Phuketin laittomien yritysehdokkaiden torjuntaa

Phuket -

Thaimaan erikoistutkintaministeriö (DSI) on jatkanut tukahduttamista enimmäkseen laittomien venäläisten, pakistanilaisten ja intialaisten suhteen, jotka käyttävät thaimaalaisia ​​laittomasti yritysehdokkaina Phuketissa.

Torstaina (6th) Taweewat Surasitin johtaman DSI:n virkamiehet ja Phuketin provinssin tuomioistuimen etsintäluvan saaneet Phuketin viranomaiset tarkastivat useita kirjanpito- ja lakitoimistoja. Kaksi paikkaa on Kathussa ja toinen liikepaikka on Rassassa. Toimivaltaiset viranomaiset eivät julkistaneet yritysten tarkkoja nimiä.

Mr. Taweewat kertoi Phuket Expressille, että viime vuonna he löysivät noin 60 suurta tilitoimistoa, joilla oli laittomia ja julkistamattomia ulkomaisia ​​osakkeenomistajia. Monet ulkomaalaiset Euroopan maista ja Venäjältä harjoittavat "salaisesti" kiinteistö- ja majoitusliiketoimintaa, Taweewat totesi.

Samaan aikaan monet pakistanilaiset ja intialaiset harjoittavat "salaisesti" ravintolatoimintaa, sanoi Taweewat. Nämä yritykset ovat tuottaneet yhteensä vähintään 200 miljoonaa bahtia, mutta Taweewat varoitti, että luku ei vielä sisällä kiinteistöliiketoimintaa. DSI kerää edelleen todisteita lisätutkimuksia varten.

Phuket Express on nähnyt huomattavan määrän hämmennystä tämän tukahduttamisen ympärillä ja halusi käyttää hetken selventääkseen joitain asioita.

"Ehdokas" tarkoittaa käytännössä sitä, kun ulkomaalainen "nimeää" Thaimaan kansalaisen yrityksen lailliseksi toimiluvan haltijaksi ja paperille omistajaksi, ohittaen Thaimaan lain ulkomaisen yrityksen omistuksen suhteen.

Todellisuudessa laittomissa ehdokastapauksissa ulkomaalainen tai ulkomaalaisten ryhmä on ainoa omistaja ja thaimaalainen nimi on yleensä vain palkattu työntekijä, jolla ei ole todellista omistusta tai liiketoimintapäätöksiä. Todelliset omistajat antavat yleensä tälle thaimaalaiselle ehdokkaalle ylimääräistä rahaa laillisen lisenssin haltijaksi.

DSI ei vastusta laillisia laillisia liikekumppanuuksia tai aviopareja, joissa ulkomaalaisella on Thaimaan lain mukainen laillinen prosenttiosuus liiketoiminnasta. Ne kohdistuvat vain laittomiin ehdokkaisiin, mikä on Thaimaassa yleistä ja jota ei ole pantu täytäntöön pitkään aikaan, mutta se on todellakin Thaimaan lain vastaista.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

"Operation Nominee Sweep" -nimisen laajan tukahdutuksen yhteydessä Central Investigation Bureau (CIB) on pidättänyt yhteensä 104 henkilöä, joista 67 on Venäjän kansalaista ja 37 thaimaalaista, heidän osallistumisestaan ​​laajaan yritysverkostoon, jossa on ulkomaisia ​​osakkeenomistajia.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.