Phuketin lentoasema laajenee merkittävästi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Phuketin lentoasema laajenee voimakkaasti rakentamalla uusi kansainvälinen terminaali, jonka ennustetaan kasvattavan sen kapasiteettia 12.5 miljoonasta vuosittain 18 miljoonaan matkustajaan. Lentokentän johtaja Monchai Tanod vahvisti, että uuden terminaalin suunnitteluvaihe on käynnissä, ja sen odotetaan valmistuvan tänä vuonna.

Laajennustarve johtuu lentoaseman nykyisestä liikenteestä, joka vastaa lähes COVID-19:ää edeltävää tasoa. Viime kuussa Phuketin lentoasema käsitteli noin 16,000 90 kotimaanmatkustajaa päivässä, mikä on 22,000 prosenttia sen pandemiaa edeltävästä kotimaan liikenteestä. Kansainvälinen liikenne on jo ylittänyt aiemman tason: saapujia ja lähteitä on keskimäärin 7 2019 päivässä, mikä on XNUMX % enemmän kuin vuonna XNUMX.

Monchai arvioi, että matkustajamäärät tänä vuonna saavuttavat tai ylittävät vuoden 2019 kokonaismäärän 18 miljoonaan. Uuden terminaalin on määrä alkaa rakentaa vuonna 2026 ja valmistua kolmen vuoden kuluessa, ja se on suunniteltu lisäämään kansainvälisten lentojen kapasiteettia ja tehokkuutta.

Uuden terminaalin lisäksi suunnitteilla on myös vesilentokoneiden terminaali, joka on osa laajempaa visiota lentokentän tilojen laajentamisesta ja modernisoinnista. Thaimaan lentokentät (AOT) on osoittanut tähän kehitykseen 6 miljardin bahtin budjetin.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.