Phuketin poliisi hajottaa laajan ehdokasosakasverkoston "Operation Nominee Sweep" -operaatiossa

PHUKET, Thaimaa – "Operation Nominee Sweep" -nimisen laajan tukahdutuksen yhteydessä keskustutkintatoimisto (CIB) on pidättänyt yhteensä 104 henkilöä, joista 67 on Venäjän kansalaista ja 37 thaimaalaista, koska he ovat olleet mukana laajassa ulkomaisten yritysten verkostossa. osakkeenomistajat.

Operaatio, jota johti CIB:n komissaari kenraaliluutnantti Jirabhop Bhuridej, paljastettiin tiedotusvälineille perjantaina 31. toukokuuta. Tutkimuksessa löydettiin huikeat 1,603 2023 venäläisten osakkeenomistajien rekisteröityä yritystä vuodesta 30 lähtien, mikä merkitsee viisikymmentäkertaista kasvua vuosien 2016 ja 2022 välisenä aikana rekisteröidyn XNUMX yrityksen vuosittaiseen keskiarvoon verrattuna.

Alun perin tutkinta kohdistui naiseen, joka tunnistettiin vain rouva Ianaksi, 45-vuotiaaksi Venäjän kansalaiseksi, joka on asunut Thaimaassa laillisesti vuodesta 2012 lähtien. Rouva Ianan todettiin olevan osakkeenomistaja yhdeksässä yrityksessä, mukaan lukien seitsemän kiinteistöyhtiötä ja kaksi. palvelu- ja matkanjärjestäjät, joiden yhteenlaskettu pääoma on 38 miljoonaa bahtia. Lisäksi hän omistaa 900 miljoonan bahtin arvoisia luksushuoneistoja ja huoneistoja kolmessa Phuketissa sijaitsevassa projektissa.

Rouva Ianan ja hänen thaimaalaisen työtoverinsa, neiti Treethipin, pidätys johti 231:n ehdokasoperaatioihin liittyvän epäillyn laajempaan pidätykseen.

Pidätetyistä 98 on ulkomaalaisia, mukaan lukien edellä mainitut venäläiset, sekä 4 kiinalaista, 3 ukrainalaista, 3 intialaista, 3 pakistanilaista, 3 eteläkorealaista, 2 italialaista, 2 singaporelaista, 2 syyrialaista, 2 saksalaista, 2 turkkilaista, 1 georgialaista ja 1. Amerikkalainen, 1 kirgisialainen, 1 sveitsiläinen ja 1 valkovenäläinen.

"Operaatio Nominee Sweep" merkitsee merkittävää askelta Thaimaan pyrkimyksissä torjua laittomia liiketoimintakäytäntöjä ja valvoa ulkomaista yritysomistusta koskevia säännöksiä. CIB:n meneillään olevien tutkimusten tavoitteena on varmistaa Thaimaan lakien noudattaminen ja ylläpitää maan talouselämän eheyttä.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.