Thaimaan hallitus esittelee Destination Thailand viisumin digitaalisille nomadeille ja pitkäaikaistyöntekijöille

Kansallinen-

Thaimaan hallituksen tiedottaja Chai Watcharong ilmoitti 28. toukokuuta 2024 hallituksen kokouksen jälkeen uusista viisumien myöntämistoimenpiteistä ja suuntaviivoista matkailun edistämiseksi ja Thaimaan talouden elvyttämiseksi.

TPN Media varoittaa kuitenkin, että monia viisumien yksityiskohtia ja mahdollisesti ylimääräisiä vaatimuksia ja mahdollisia säännöksiä ei ole vielä selvennettävä tai julkistettu lehdistön aikaan, ja ne odottavat edelleen näiden tietojen julkistamista kesäkuun alussa.

Chai totesi, että Thaimaan hallitus oli hyväksynyt vankan matkailupolitiikan toteuttamisen vastauksena Thaimaan pitkittyneeseen talouden pysähtyneisyyteen ja naapurimaiden BKT:n kasvuvauhtiin. Thaimaan hallitus aikoo nopeuttaa tätä politiikkaa vuoden 2024 aikana saadakseen matkailutuloja vähintään kolme biljoonaa bahtia.

Tämän saavuttamiseksi Thaimaan ulkoministeriö ja asiaankuuluvat virastot ovat ehdottaneet kolmea ennakoivaa toimenpidettä ulkomaisten matkailijoiden helpottamiseksi. Näihin kuuluvat matkailu-, liike- ja lyhytaikaista työtä koskevat viisumivapaudet, jotka sallivat nyt jopa 60 päivän oleskelun ja laajentavat poikkeusluettelon 57 maasta 93 maahan, mukaan lukien Australia, Kanada, Ranska ja muut.

Lisäksi viisumiluetteloa laajennetaan 19 maasta 31 maahan, mukaan lukien Kiina, Intia, Meksiko ja muut.

Pitkäaikaisille siirtotyöläisille ja digitaalisille nomadeille otetaan käyttöön uusi viisumiluokka, Destination Thailand Visa (DTV), joka mahdollistaa jopa 180 päivän oleskelun viisumin myöntämismaksulla 10,000 XNUMX bahtia, voimassa viisi vuotta.

DTV:n haltijat voivat pidentää oleskeluaan kerran 180 lisäpäivällä 10,000 XNUMX bahtin maksulla ja voivat pyytää viisumityypin muuttamista maan sisällä, vaikka tämä lopettaa DTV:n.

DTV-hakijoiden on toimitettava taloudelliset todisteet kannattajasta tai takaajasta, jonka luottoraja on vähintään 500,000 XNUMX bahtia. Tälle viisumille on todennäköisesti myös enemmän vaatimuksia, mukaan lukien mahdollinen todiste voimassa olevasta työsuhteesta rekisteröidyssä yrityksessä, joka julkaistiin kesäkuun alussa.

DTV viisumi EI salli "mitään" digitaalista nomadia oleskella Thaimaassa viittä vuotta, kuten jotkut tiedotusvälineet ovat todenneet väärin. Selvyyden vuoksi todettakoon, että saatuaan sitä voidaan käyttää viiden vuoden aikana 180 päivän ajan ja pidentää kerran toisella 180 päivällä 10,000 XNUMX bahtin arkistointimaksulla joka kerta. Kun DTV-viisumi on käytetty kahdesti, se vanhenee. Kuten todettiin, Thaimaan hallitus julkaisee lähitulevaisuudessa lisävaatimuksia, ja ne voivat muuttua.

Myös DTV-viisumilla on lähes varmasti verovaikutuksia, mutta tätä ei ole vielä selvitetty lehdistöaikaan mennessä.

Thaimaan hallitus hyväksyi myös lyhytaikaiset viisumitoimenpiteet ulkomaalaisille opiskelijoille, jotka suorittavat kandidaatin tutkinnon tai uudemman ei-immigrant-viisumin. Nämä opiskelijat voivat jatkaa oleskeluaan enintään vuodella valmistumisen jälkeen työhön ja matkustamiseen, jos heillä on voimassa oleva todistus Thaimaan korkeakoulu-, tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeriöstä.
Keskipitkän aikavälin toimenpiteitä varten hallitus virtaviivaistaa ei-maahanmuuttajaviisumien koodeja ja vähentää niitä 17:stä 7:ään syyskuuhun 2024 mennessä.

Tarkat tiedot tästä julkaistaan ​​lähikuukausina.
Lisäksi tarkistetut kriteerit ja ehdot pitkäaikaisille ei-immigrant-viisumille eläkeläisille/expatsille, jotka haluavat viettää myöhempiä vuosiaan Thaimaassa, tulevat voimaan myös syyskuussa 2024.

Vaikka kaikkia yksityiskohtia eläkeviisumien muutoksista ei ole julkaistu lehdistön aikaan, yksi huomioitiin, että tNon-Immigrant-viisumin (OA) sairausvakuutusvaatimus alennetaan 3,000,000 19 40,000 bahtista COVID-400,000:ää edeltävään XNUMX XNUMX bahtiin avohoidossa ja XNUMX XNUMX bahtiin laitoshoidossa.

Lisäksi e-Visa-palveluja laajennetaan 47:stä 94 suurlähetystöön ja konsulaattiin kattamaan kaikki Thaimaan suurlähetystöt, konsulaatit sekä kauppa- ja taloustoimistot maailmanlaajuisesti joulukuuhun 2024 mennessä.

Pitkän aikavälin toimenpiteitä varten viisumivapaiden ulkomaalaisten sähköisen matkustuslupajärjestelmän (ETA) parannus on täysin toiminnassa kesäkuuhun 2025 mennessä.

TPN Media antaa lisäselvityksiä ja tietoja näistä muutoksista sitä mukaa, kun ne julkaistaan. Haluamme myös korostaa, että julkaistut tiedot ovat alustavia eivätkä ole vielä viimeistelty Thaimaan maahanmuuttoviraston tai asianomaisten ministeriöiden toimesta, joten ne voivat muuttua.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.