NIDA Poll: Suurin osa thaimaalaisista kannattaa kannabiksen luokittelua uudelleen huumeeksi; Julkinen tukee lääketieteellistä käyttöä virkistyskäytön sijaan

Kansallinen-

19. toukokuuta 2024 Thaimaan ensimmäinen tutkimuskeskus NIDA Poll paljasti julkisesti 14.-15. toukokuuta välisenä aikana 1,310 XNUMX henkilön kyselyn, jossa ehdotettiin kannabiksen uudelleenluokittelua laittomaksi huumeeksi.

Tiedot kerättiin 1,310 15:ltä yli 97-vuotiaalta henkilöltä, joilla on laaja ura- ja tulovalikoima Thaimaassa, NIDA:n mukaan. Kysely tehtiin puhelinhaastattelujen monivaiheisella otantamenetelmällä. Raportin mukaan luottamusarvo oli XNUMX % että katsastajat pitävät tulokset paikkansa.

Yleisön mielipidetutkimuksen mukaan ottaen huomioon kannabis huumeena, 53.74 % vastaajista oli samaa mieltä, mutta sanoi, että sillä on myös lääketieteellisiä ja taloudellisia etuja, 33.59 % oli samaa mieltä ja sanoi, että kannabiksesta ei ole hyötyä, 11.60 % oli eri mieltä ja 1.07 % oli epävarma.

Mitä tulee julkiseen mielipiteeseen hallituksen kannabispolitiikasta, 74.58 % vastaajista ilmoitti, että sen pitäisi olla vain lääketieteellisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin., 19.39 % ilmoitti, että hallituksen ei pitäisi toteuttaa politiikkaa kannabiksen tai kannabistuotteiden tukemiseksi, 10.53 % uskoi, että sen pitäisi tukea laillisia kannabistuotteita 7.40 %:lla kansantulojen lisäämiseksi, 3.21 %:n tukemiseksi virkistystarkoituksiin ja 0.99 % oli epävarmaa tai ei vastannut.

Kannabiksen uudelleenluokittelusta huumausaineeksi 60.38 % vastaajista oli vahvasti samaa mieltä, 15.27 % oli jokseenkin samaa mieltä, 14.50 % oli täysin eri mieltä, 8.93 % oli jokseenkin eri mieltä ja 0.92 % oli epävarma tai ei vastannut.

Mitä tulee korvauksiin kannabiksen viljelijöille tai yrityksille, jos kannabis luokitellaan uudelleen laittomaksi huumeeksi, 46.95 % vastaajista uskoi, että hallituksen ei pitäisi maksaa kenellekään korvausta., 35.03 % oli sitä mieltä, että hallituksen pitäisi maksaa korvauksia sekä kannabiksen viljelijöille että yrityksille, 10.08 % sanoi, että korvauksia pitäisi saada vain viljelijöille, 2.06 % sanoi, että vain kannabisyrityksille pitäisi saada korvaus, ja 5.88 % oli epävarma tai ei vastannut.

Lopuksi, Mitä tulee kokemuksiinsa kannabiksesta, 68.93 % vastaajista ilmoitti, ettei heillä ole kokemusta kannabiksesta ja 31.07 %:lla oli jonkin verran kokemusta.
Kannabista kokeneista (407 vastaajaa) 52.58 % oli käyttänyt sitä ruoassa tai juomissa, 34.64 % oli polttanut tai juonut sitä, 22.36 % oli käyttänyt sitä lääketieteellisiin tarkoituksiin, 15.97 % oli kasvattanut kannabista ja 0.98 %:lla oli kokemusta kaupallisesta käytöstä. kannabistuotteiden käsittely ja kauppa.

Tämä galluppi tulee lisääntyvän keskustelun seurauksena Thaimaan hallituksen ja kannabista kannattavien ryhmien välillä ehdotuksesta luokitella kannabis uudelleen laittomaksi huumeeksi, kuten olemme raportoineet laajasti, kuten täällä.

Kannabista kannattavat ryhmät ovat jo vastustaneet ehdotusta ja toimittaneet oikeudellisia uhkauksia ja virallisia kirjeitä Thaimaan hallituksellevastustaen ehdotusta, joka periaatteessa rangaistaisi kannabiksen Thaimaassa paitsi lääkinnälliseen käyttöön tiukkojen hallituksen määräysten mukaisesti, mikä lopettaa ihmisten mahdollisuuden kasvattaa pieniä määriä kotona ja saattaa aiheuttaa ihmisille mahdollisuuden saada korkeita sakkoja ja laajoja vankeusrangaistuksia jopa pienistä määristä marihuanasta.

Käynnissä oleva keskustelu siitä, mitä tehdä kannabikselle Thaimaassa, ja keskustelun molemmilla osapuolilla on täysin vastakkaisia ​​näkemyksiä, on jatkunut kaksi vuotta siitä lähtien, kun kannabis dekriminalisoitiin, mutta oppositio taisteli teollisuuden säätelyä koskevien lakien viimeistelemisestä, jättäen sen juridisen harmaalle alueelle tähän päivämäärään asti.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.