Visakha Bucha -päivä tulossa 22. toukokuuta 2024: Alkoholin myynti kielletty valtakunnallisesti Thaimaassa

Kansallinen-

Visakha Bucha Day, joka tunnetaan myös nimellä Vesak, 2024 on 22. toukokuuta, joka on yleinen vapaapäivä. Kaikentyyppisten alkoholijuomien myynti on Thaimaan lain mukaan kiellettyä lähikaupoissa ja viihdepaikoissa uskonnollisina juhlapäivinä.

Vesak-päivä on tärkeä buddhalainen juhla Thaimaassa, ja se merkitsee kolmea merkittävää tapahtumaa Buddhan elämässä: hänen syntymänsä, valaistumisensa ja kuolemansa. Nämä tapahtumat tapahtuivat kaikki samana päivänä, kuudennen kuun kuukauden täysikuupäivänä.

Buddhan syntymä, valaistuminen ja kuolema osuvat samaan aikaan Vesakin täysikuun kanssa, mikä tekee siitä merkittävän päivän buddhalaisille. Näihin tapahtumiin liittyviä ydinoppeja ovat kiitollisuus, neljä jaloa totuutta ja mindfulness.

Vesak-päivänä buddhalaiset harjoittavat tyypillisesti erilaisia ​​uskonnollisia aktiviteetteja, kuten ansioiden hankkimista, saarnojen kuuntelemista ja jumalanpalvelusten suorittamista rauhan ja onnen edistämiseksi.

Koska kyseessä on merkittävä uskonnollinen päivä, alkoholijuomien myynti on kielletty Valtioneuvoston kanslian tiedotteen "Alkoholikaupan kieltopäivien nimeäminen 2015" mukaan.

Ilmoituksessa todettiin: "Kukaan ei saa myydä alkoholijuomia Makha Bucha -päivänä, Visakha Bucha -päivänä, Asalha Bucha -päivänä, buddhalaisten paastonpäivän alussa ja buddhalaisten paastopäivän lopussa, lukuun ottamatta kansainvälisen lentokentän verovapaita liikkeitä. terminaalit."

Lisäksi vuoden 2008 alkoholinvalvontalain 32 pykälässä määrättiin lisäksi, että "kukaan ei saa mainostaa alkoholijuomia tai näyttää alkoholijuomien nimiä tai tavaramerkkejä tavalla, joka edistää tai kannustaa juomaan, suoraan tai välillisesti".

Yhteenvetona voidaan todeta, että alkoholin nauttimista Vesak-päivänä pidetään sopimattomana uskonnollisten periaatteiden vuoksi ja alkoholin myynti on laitonta lukuun ottamatta ostoksia lentokenttien verovapaista liikkeistä. Lailliset sulkemisajat ovat keskiyöstä keskiyöhön 22. toukokuuta.

Pankit, valtion virastot (mukaan lukien maahanmuuttovirasto) ja jotkut yksityiset yritykset sulkeutuvat myös Vesak-päivänä.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.