Thaimaa isännöi 19. kansainvälistä Vesak-päivää, kunnioittaa Hänen Majesteettinsa kuninkaan 72. syntymäpäivää

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaa valmistautuu isännöimään 19. kansainvälistä Vesak-päivää, tapahtumaa, jolla kunnioitetaan Hänen Majesteettinsa kuninkaan 72. syntymäpäivää tänä vuonna. Sanghan korkeimman neuvoston, Thaimaan hallituksen ja Mahachulalongkornrajavidyalaya Universityn (MCU) yhdessä eri verkostokumppaneiden kanssa järjestämä arvostettu tapaaminen järjestetään 19.-20. toukokuuta.

Juhlaan on valittu MCU Ayutthayan maakunnassa, YK:n konferenssikeskus Bangkokissa ja Buddha Monthonin buddhalainen puisto Nakhon Pathomissa.

Juhlat alkavat 19. toukokuuta MCU:ssa Hänen pyhyytensä korkeimman patriarkan johdolla Vesak-päivän seremonioita. Päivä alkaa erikoisuhrilla ja siunausseremonialla Hänen Majesteettinsa Kuninkaan kunniaksi. Suunnitellut akateemiset seminaariistunnot tutkivat myös buddhalaisten periaatteiden soveltamista nykyaikaiseen elämään keskittyen aiheisiin, kuten tietoisuus terveydestä ja hyvinvoinnista, buddhalaiset oivallukset luottamuksesta ja globaaleista kumppanuuksista sekä buddhalaisen koulutuksen vaikutus harmonisen yhteiskunnan luomiseen.

Toukokuun 20. päivänä toiminta jatkuu Yhdistyneiden Kansakuntien konferenssikeskuksessa, jossa puheenvuoroja ovat merkittäviä kansainvälisiä henkilöitä, kuten YK:n pääsihteeri, Unescon pääjohtaja ja ESCAP:n pääsihteeri. Suunnitteilla on myös erityinen luento, jonka teema on "Buddhalainen tapa rakentaa luottamusta ja solidaarisuutta".

Juhla saavuttaa huippunsa, kun Vesakin päivän kansainvälisen neuvoston puheenjohtaja Phra Brahmapundit julkistaa Bangkokin julistuksen 2024. Sitä seuraa Dhammayatra ja kukkakulkue Buddha Monthonissa.

Kansainvälisen Vesak-päivän 2024 odotetaan houkuttelevan osallistujia ympäri maailmaa, mikä vahvistaa kansainvälistä buddhalaista yhteistyötä ja ymmärrystä. Jotta varmistetaan, että maailmanlaajuiset katsojat pääsevät sisään tapahtumiin, seremoniat ja keskustelut lähetetään suorana useilla alustoilla. Katsojat voivat seurata suoraa lähetystä NBT:llä, True Vision TNN2 -kanavalla 784 tai online-alustoilla, kuten Facebookilla osoitteessa MCU TV LIVE, MCU TV NEWS, MCU TV-CHANNEL; YouTube-kanavat MCU TV, MCU TV LIVE, IBSC CHANNEL; ja verkkosivustot mcu.ac.th, www.icdv.netja tv.mcu.ac.th.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.