Thaimaan hallitus varoittaa äkillisistä tulvista ja rankoista sateista 26 maakunnassa 18.-25. toukokuuta

Kansallinen-

17. toukokuuta 2024 Thaimaan hallituksen varapuheenjohtaja Karom Phonphonklang totesi, että hallitus varoitti yleisöä olemaan valppaana äkillisten tulvien ja vuotojen varalta 18. toukokuuta - 25. toukokuuta.

Katastrofien ehkäisy- ja lieventämisministeriön (DDPM) mukaan 26 korkean riskin maakuntaa, mukaan lukien 11 pohjoisella alueella, 4 keskialueella ja 11 eteläisellä alueella, voivat kärsiä.

Toukokuun 18. päivänä Thaimaan meteorologinen laitos julkaisi sääennusteen 20. - 23. toukokuuta, mikä osoitti, että lounaismonsuuni, joka kattaa Andamaanienmeren, Thaimaan ja Thaimaanlahden, voimistuu.

Lisäksi 22.–26. toukokuuta matalapainekenno peittäisi Matabaninlahden Myanmarissa, ja sen odotettiin voimistuvan, mikä johtaisi sateiden lisääntymiseen ja rankkasateisiin joillakin alueilla Thaimaassa.

Paikoin pohjoisen ja keskiosan länsiosassa sekä eteläisen alueen länsirannikolla sataa erittäin kovaa sadetta.

Yleisöä kehotettiin olemaan varovaisia ​​runsaista tai erittäin runsaista sateista ja kertyneistä sateista, jotka voivat aiheuttaa äkillisiä tulvia ja valumia, erityisesti juurella vesistöjen lähellä ja matalalla sijaitsevilla alueilla.

Tuuli ja aallot Andamaanienmerellä ja Thaimaanlahdella voimistuvat 21.-26. Andamaanienmeren yläosassa aallot olisivat kahdesta kolmeen metriä korkeat ja yli kolme metriä korkeat ukkosmyrskyjen aikana.

Alemmalla Andamaanienmerellä aallot olisivat noin kaksi metriä korkeat ja yli kaksi metriä korkeat ukkosmyrskyjen aikana. Thaimaanlahdella aallot olisivat metrin korkeita ja merellä yhdestä kahteen metriin korkeita, ja ukkosmyrskyissä aallot ylittäisivät kaksi metriä.

Andamaanienmeren ylemmän osan merimiesten tulee pidättäytyä purjehtimasta, kun taas Andamaanienmeren alaosassa ja Thaimaanlahdella olevien tulee olla varovaisia ​​ja välttää purjehtimista ukkosten alueilla.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.