Bhumjaithai-puolueen jäsen ja johtaja sanoo, että kannabiksen mahdollista kriminalisointia on harkittava huolellisesti

Kansallinen -

17. toukokuuta 2024 hallituksen apulaistiedottaja Karom Phonphonklang, Bhumjaithai-puolueen jäsen, ilmaisi huolensa kannabiksen mahdollisesta uudelleenluokituksesta takaisin valvotuksi huumausaineeksi, mikä käytännössä kriminalisoisi sen.

Hän väitti lisäksi, että monet alat vastustavat tätä toimenpidettä ja että huolellinen harkinta on tarpeen.

Herra Karom totesi, että kannabiksella on monia etuja, kun sitä säännellään oikein. Siksi hän kehotti kansanterveysministeriötä suorittamaan perusteellisen arvioinnin kannabiksen kokonaisvaikutusten arvioimiseksi sen jälkeen, kun se oli laillistettu viimeisen hallinnon aikana vuonna 2022.

Karom totesi myös, että ehdotetulla kannabiksen uudelleenluokittelulla voi olla erittäin kielteisiä seurauksia erityisesti yrityksille, jotka ovat jo investoineet paljon alalle.

"Meidän on oltava varovaisia", herra Karom korosti. ”Kannabiksella on sekä lääketieteellistä että taloudellista arvoa. Huolellisella hoidolla siitä voi olla enemmän hyötyä kuin haittaa."

Kysyttäessä, aiheuttaako kannabiksen uudelleenluokittelu huumeeksi konfliktin koalitiohallituksen sisällä, Karom sanoi, että vaikka jokaisella puolueella on oma politiikkansa, lopullisen päätöksen kannabiksen uudelleenluokittelusta tekee eniten paikkoja omistava Pheu Thai -puolue. eduskunnassa. Herra Karom kuitenkin totesi, että Bhumjaithai-puolue "ei pysy vaiti" asiasta.

Samana päivänä varapääministeri ja Bhumjaithai-puolueen johtaja Anutin Chanvirakul käsittelivät uudelleenluokitusta koskevia huolia.

Hän kehotti harkitsemaan huolellisesti laillistamisen u-käännöstä ja varoitti, että jos kannabis todellakin tulee jälleen laittomaksi, se voi kaataa koko miljardien bahtien arvoisen teollisuuden, tehdä kymmeniä tuhansia ihmisiä työttömiksi, sulkea tuhansia yrityksiä ja tehdä miljoonia. kannabiksen käyttäjistä rikollisia käytännössä yhdessä yössä, ja heille määrätään mittavia rikosoikeudellisia tuomioita ja kohtuuttomia sakkoja.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.