Thaimaan kannabiksen edistämisryhmät kehottavat kansanterveysministeriä harkitsemaan uudelleen kannabiksen kriminalisointia

Kansallinen-

16. toukokuuta 2024 Prasitchai Nunual, Shaping the Future of Thai Cannabis -verkoston pääsihteeri, ja eri alojen edustajat lähettivät Thaimaan kansanterveysministerille Somsak Thepsuthinille kirjeen kannabiksen kriminalisoinnin uudelleen harkitsemiseksi.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan kirjettä ehdotettiin kansanterveysministeriölle harkittavaksi siitä, luokitellaanko kannabis uudelleen huumeeksi laittomaksi huumeeksi vai hyväksytäänkö kannabiksen valvontalaki.

Lisäksi marihuanan puolestapuhuvat ryhmät esittivät Thaimaan kansanterveysministeriön julkaisemaan julkisia tilastollisia ja tieteellisesti tosiseikkoja koskevia tietoja, joissa vertaillaan kannabiksen, alkoholijuomien ja savukkeiden etuja ja haittoja puolueettoman ihmisten valitseman komitean kanssa, joka kuuntelee mielipiteitä ja tiivistää tiedot perusteellisesti. Asiasta kertoi Thaimaan kansallinen media.

TPN kattoi koko tarinan Thaimaan pääministerin ehdotuksesta kriminalisoida ja rajoittaa kannabiksen käyttöä, mikä herätti huolta kannabiksen kannattajien keskuudessa.

Kansanterveysministeri paljasti julkisesti suostuvansa kannabiksen käyttöön lääketieteellisiin, terveydellisiin ja taloudellisiin arvoihin yleismaailmallisten standardien mukaisesti. Kannabista tulisi käyttää vain lääketieteellisiin tarkoituksiin, eikä hän ollut koskaan tunnustanut käyttöä virkistystarkoituksiin sen jälkeen, kun se laillistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2022, Somsak sanoi.

Samaan aikaan marihuanan kannattajaryhmät liike-elämän toimijoista kannabiksen käyttäjiin lähettivät Thaimaan pääministerille Srettha Thavisinille kirjeitä harkitakseen uudelleen kannabiksen luetteloa huumausaineeksi kansanterveysosastoilla eri maakunnissa, mukaan lukien Chiang Mai, Phuket, Chonburi ja Buriram, Thaimaan mukaan. valtakunnallinen media.

Kannabisjärjestöt ehdottivat Thaimaan hallitukselle kannabista koskevan lakiesityksen laatimista ja kannabisosaston perustamista laillisen kannabiksen sääntelyn päävirastoksi yhtenäisten standardien luomiseksi koko maahan, raportoi Thaimaan kansallinen media.

Lisäksi ryhmät esittelivät myös tieteellisiä tutkimuksia kannabiksen käytön hyödyistä ja sen arvosta taloudessa, mikä tuottaa valtavasti tuloja maalle. Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan ryhmät pyysivät Thaimaan hallitusta harkitsemaan tietoja ennen kuin päättivät listata kannabiksen uudelleen huumeeksi laittomaksi huumeeksi.

He ehdottivat myös mahdollisuutta järjestää julkinen kansanäänestys tai antaa yksittäisille alueille, kuten Phuketille tai Pattayalle, päättää, pitäisikö kannabiksen olla laillista yleisesti.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.