Snorklaus ja laitesukellus eivät ole käytettävissä Phi Phin kansallispuistossa Krabissa

Krabi -

Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi -kansallispuisto Krabissa on ilmoittanut tilapäisestä snorklaus- ja laitesukelluksen sulkemisesta monilla saarilla korallien vaalenemisen vuoksi.

Ilmoitus julkaistiin maanantaina (13th). Ilmoitus astuu voimaan torstaina (16th) toistaiseksi. Kansallispuisto kertoi Phuket Expressille, että kansallispuiston alueella tehdyn tutkimuksen jälkeen monien saarten ympärillä oli todisteita korallien voimakkaan vaalenemisen lisääntymisestä.

Saaret, jotka suljetaan väliaikaisesti snorklaus ovat:

  1. Kai Island (Chicken Island) pohjoisessa, idässä ja lännessä (Kang Kao Bay/Bat Bay)
  2. Podan saari pohjoisessa ja Pu Ya Bay
  3. Dang Island (Red Island), Railay Bay (Bird Nest Island tai Happy Island)
  4. Yawasamin saari

Saaret, jotka suljetaan väliaikaisesti paineilmalaitteet sukellus ovat:

  1. Yawasamin saari

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Sirinatin kansallispuisto on ilmoittanut sulkevansa väliaikaisesti Thalangissa sijaitsevan saaren, koska meriveden lämpötila on noussut, mikä on aiheuttanut korallien vaalenemista.

Luonnonvara- ja ympäristöministeriö on ilmoittanut sulkevansa 12 kansallista meripuistoa vastauksena kriittiseen korallien valkaisukriisiin, joka johtuu El Niñon ilmastoilmiön aiheuttamasta meren lämpötilan noususta.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.