Hallitus hyväksyy 10 vuoden ETY-viisumin, mikä tehostaa maataloutta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus hyväksyi eilen (14. toukokuuta) Petchaburin maakunnassa alueellisen retriitin aikana uuden 10 vuoden viisumin houkutellakseen johtajia ja asiantuntijoita itäiseen talouskäytävään (EEC) osana pyrkimyksiä vahvistaa maan kohdeteollisuutta.

Apulaishallituksen tiedottaja Rudklao Intawong Suwankirin ilmoittama ETY-viisumi on suunniteltu vahvistamaan käytävän roolia keskeisenä talousalueena tuomalla paikalle eri alojen asiantuntijoita. Viisumi, joka mahdollistaa useiden maahantulon ja maasta poistumisen, on yhdenmukainen henkilön työsopimuksen keston kanssa ja antaa aluksi viiden vuoden oleskelun. ETY-viisumi on jaettu neljään luokkaan, mukaan lukien asiantuntijat, johtajat, ammattilaiset sekä heidän puolisonsa ja huollettavanaan. Viisumin ohella ETY:ssä työskentelevät tukikelpoiset asiantuntijat hyötyvät 17 prosentin alennuksesta, joka on huomattava alennus maan korkeimmasta progressiivisesta 35 prosentista.

Kokouksen aikana pääministeri Srettha Thavisin määräsi myös maatalous- ja osuuskuntaministeriön laatimaan kattavan suunnitelman maatalouden infrastruktuurin parantamiseksi. Direktiivi tukee Thaimaan pyrkimystä muuttua maatalouden ja elintarviketuotannon alueelliseksi johtajaksi tavoitteena kolminkertaistaa maanviljelijöiden tulot. Parannusstrategiaan kuuluu kasvien genetiikan edistäminen, vesihuollon tehostaminen, maaperän testauksen edistäminen ja tehokkaan lannoitteiden käytön edistäminen.

Lisätoimenpiteet keskittyivät satelliittiteknologian hyödyntämiseen maatalouden polttamisen torjumiseksi ja taudeille vastustuskykyisten maniokkikantojen kehittämiseksi. Hallitus vaatii myös korkeatuloisten kasvien, kuten kahvin ja kaakaon, kasvua vähentääkseen polttoa ylänköalueilla. Thaimaa on tehnyt Saudi-Arabian kanssa sopimuksen maatalousyhteistyön edistämisestä ja vahvistaa sitoutumisensa maatalouskäytäntöjen edistämiseen ja maailmanlaajuisen elintarviketurvan edistämiseen. Suunnitelmien ja kumppanuuksien odotetaan valmistuvan kesäkuuhun mennessä vastuuministeriön yksityiskohtaisten ilmoitusten jälkeen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.