Thaimaan aktivisti Bung Thaluwang kuoli 108 päivää kestäneen nälkälakon jälkeen, joka protestoi Thaimaan poliittisten aktivistien pidätyksiä vastaan

Kansallinen-

Netiporn Sanesangkhom, joka tunnetaan Thaimaassa laajalti nimellä Bung Thaluwang, thaluwangilainen poliittinen aktivisti, todettiin 11. toukokuuta 22 klo 14 sydänpysähdyksen vuoksi, kun hän oli ollut nälkälakossa noin 2024 päivää.

Thaimaan rikostuomioistuin oli aiemmin määrännyt Bungin takuita peruuttamaan hänen § 112, joka tunnetaan paremmin nimellä Lese Majeste, tapauksessa, joka koski kuninkaallisia kulkueita/kulkueita koskevaa julkista äänestystä, ja Bung Thaluwang, 28, pidätettiin 26. tammikuuta 2024.

Bung Thaluwangin kerrotaan kuitenkin suorittaneen kuivan nälkälakon protestoidakseen oikeusjärjestelmää vastaan ​​ja lopettaakseen pykälän 112 mukaisista poliittisista rikoksista syytettyjen pidätyksen, ja hänet on siitä lähtien viety Thammasatin sairaalaan.

Thammasatin lääkärit julistivat Bungin kuolleeksi 110 päivän pidätyksen ja 108 nälkälakon jälkeen. Bung aikoi lahjoittaa ruumiinsa Thammasatin yliopistolle lääketieteellisiä opintoja ja tutkimusta vartenläheisten mukaan.

Rouva Pannika Wanich, Progressive Movement Party -puolueen johtaja, ilmaisi tunteensa X:ssä Bungin tapauksesta, että thaimaalaisen yhteiskunnan tulisi olla tietoinen siitä, että rauhanomaisten poliittisten näkemysten kanssa eriävät eivät ansaitse kuolemaa tai vankilaan. Jokaisella on oikeus takuita, Pannika lisäsi. Meidän kaikkien tulee kuunnella ja hyväksyä eriäviä mielipiteitä, jopa politiikassa tai kuumissa aiheissa, Pannika sanoi.

"Olemme myös ihmisiä. Meidän tulee säilyttää ihmisyytemme. Lepää rauhassa, Bung”, Pannika kirjoitti.

Bungin kuolema aiheuttaa todennäköisesti suurta keskustelua ja seurauksia poliittisissa ryhmissä Thaimaassa, koska Lese Majeste on edelleen kuuma aihe. varsinkin oppositiopuolueen Move Forward -puolueen mahdollinen hajottaminen Lese Majesten lakien muuttamista, ei poistamista koskevien ehdotusten vuoksi.

Tänään noin klo 3 Thaimaan vankilaministeriö vastasi Thaimaan ihmisoikeuslakimiesten ja muiden ryhmien väitteisiin Bungin nälkälakosta ja antoi ristiriitaisia ​​tietoja hänen nälkälakossa olleiden päivien kokonaismäärästä ja ilmoitti, että hän oli heidän mukaansa. , ei ollut nälkälakossa sen jälkeen, kun hänet siirrettiin Thammasatin yliopistollisesta sairaalasta huhtikuussa.

Osasto väitti, että hän söi ruokaa ja nesteitä normaalisti palattuaan Thammasatin yliopistollisesta sairaalasta. He eivät kuitenkaan antaneet tarkkoja päivämääriä tälle tiedolle, ja oppositioryhmät ovat jo kyseenalaistaneet tämän lausunnon.

Lue samanlainen artikkeli Thaimaan puolustusministeristä, joka puhui instituutioiden suojelusta opiskelijaaktivistien kuninkaallisten moottoritien estämisen jälkeen.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.