Thaimaan pääministeri käsittelee kannabiksen uudelleenluokitusta koskevia huolenaiheita koalitiohallituksen jännitteiden keskellä

Kansallinen-

Toukokuun 11. päivänä 2024 Kanchanaburissa parhaillaan vieraileva Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin kertoi yleisölle huhuista, että ehdotettu kannabiksen uudelleenluokittelu huumausaineeksi laittomaksi huumeeksi voisi mahdollisesti aiheuttaa sisäistä konfliktia koalitiohallituspuolueiden välillä.

TPN kattoi täällä koko tarinan Thaimaan pääministerin ehdotuksesta kriminalisoida ja rajoittaa kannabiksen käyttöä, mikä herättää huolta kannabiksen kannattajien keskuudessa.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan Srettha kertoi yleisölle, ettei hän ollut vielä keskustellut asioista sisäministeri Anutin Charnvirakulin kanssa, mutta väitettyä henkilökohtaista eturistiriitaa ei ollut. Kaikilla osapuolilla oli oikeus ilmaista mielipiteensä ja thaimaalaisten on oltava etusijalla, sanoi Srettha.

Jos kannabis kriminalisoitiin huumeeksi laittomaksi huumeeksi, kannabiksen käyttäminen lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin, asianomaisten virastojen on tutkittava yksityiskohdat, lisäsi Srettha. Thaimaan kansanterveysministeri Somsak Thepsuthin kuitenkin käsittelee asioita yleisölle lisää, Srettha huomautti..

Aiemmin Srettha lähetti X:lle kiitollisia viestejä kiittääkseen Anutinia hänen lausuntojensa jälkeen, joissa Anutin sanoi kannattavansa mielenosoittajien oikeutta protestoida. Srettha väitti, että hallituspuolueiden välillä ei tulisi sisäistä konfliktia.

Lisäksi Srettha kertoi myönsi, että hän oli keskustellut Somsakin kanssa vanhojen raporttien tarkistamisesta, sillä eduskunta oli hyväksynyt kannabiksen dekriminalisoinnin vuonna 2022.

Srettha näytti ottavan askeleen taaksepäin aiemmista kovan linjan lausunnoistaan, jotka koskivat kannabiksen uudelleen tiukasti laitonta huumausainetta, sanoen, että Somsak ja kansanterveysministeriö tapaisivat kaikki osapuolet, tarkistaisivat tieteelliset ja lääketieteelliset todisteet marihuanasta ja tekisivät kaikki muutokset perustuen. mitä thaimaalaiset yleensä halusivat.

Hän ilmoitti myös jättävänsä muut viralliset ilmoitukset ja lausunnot kaikista kannabiksen muutoksista kansanterveysministerille.

Askel taaksepäin ei ole yllätys, sillä thaimaalaiset kannabiksen kannattajat ovat vannoneet katuprotesteja ja voimakkaita oikeustoimia, jos Thaimaan hallitus päättää tehdä kannabiksen jälleen laittomaksi, mikä on osoittanut vahvaa tukea aktivisteille verkossa.

Muutos ei saa olla ristiriidassa muiden osapuolten etujen kanssa ja thaimaalaisten on oltava etusijalla, Srettha korosti X:ssä.

Samaan aikaan 12. toukokuuta Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet tarkastivat yhteisön marihuanaviljelmän Mueangissa Nakhon Ratchasimassa ja havaitsivat, että yli 90 % paikasta oli tyhjä.

Hra Montree Yiamsungnoen, Korat Cannabis Lovers Community Enterprise Networkin puheenjohtaja, paljasti julkisesti, että kannabiksen dekriminalisoimisen jälkeen vuonna 2022 yli 1.1 miljoonaa ihmistä rekisteröityi saamaan oikeuden omistaa ja viljellä marihuanaa.

Seurauksena oli, että yhteisön yritysverkosto, joka allekirjoitti aiemmin yhteisymmärryspöytäkirjan julkisen sektorin kanssa laillisesta luvasta kannabiksen viljelyyn, johon kuului yhteensä 14,000 XNUMX henkilöä eri puolilla Thaimaata, kärsi suuresti marihuanan tulviessa markkinoita, Montree sanoi.

Kannabiksen kukintojen alkuhinnaksi asetettiin yli 100,000 5,000 bahtia kilolta, mutta nykyinen hinta oli XNUMX XNUMX bahtia kilogrammalta, huomautti Montree.

Yhteisön yritysverkosto kamppaili, eikä sillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin jättää 90 % alueesta tyhjäksi, koska maataloustuotteita tuskin pystyttiin myymään markkinoilla. Montree pyysi hallitusta korvaamaan kannabiksen dekriminalisointipolitiikan aiheuttamat vahingot.

Mitä tulee ehdotukseen luokitella kannabis uudelleen huumausaineeksi laittomaksi huumeeksi, Montree kannatti ehdotusta voimakkaasti, koska kannabiksen myyjien määrä markkinoilla vähenisi dramaattisesti muiden kuin hänen kaltaistensa valtion luvan saaneiden tilojen ja markkinahinta elpyisi vähitellen. Valtion markkinointitukea kuitenkin tarvittiin erityisesti lääketieteen ja kansainvälisillä markkinoilla, Montree sanoi.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.