Kansanterveys ilmoitti lämpöhalvaukseen liittyvien kuolemantapausten lisääntyneen 61 kuolemalla

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kansanterveysministeriö on ilmoittanut lämpöhalvaukseen liittyvien kuolemantapausten hälyttävän lisääntyneen, ja tänä vuonna kuoli 61, kun se viime vuonna oli 37. Department of Disease Control apulaispääjohtaja Dr. Apichart Vachiraphan raportoi, että koillisalue kärsi eniten, 33 kuolemaa, jota seurasi 13 keski- ja länsialueilla ja 10 pohjoisessa.

Vaikka tohtori Apichart ilmaisikin huolensa kokonaistilanteesta, hän totesi kuitenkin, että monilla uhreilla oli aiempaa terveysongelmia, he käyttivät säännöllisesti alkoholia ja työskentelivät ulkona.

Vuodenajan sateista huolimatta lämpöhalvauksen riski on edelleen korkea monilla alueilla, joilla lämpötila on edelleen kohonnut. Lämpöhalvaus voi johtaa vakaviin komplikaatioihin, mukaan lukien elinten vajaatoiminta ja kuolema. Oireita ovat hien puute punaisesta ihosta huolimatta, nopea syke, päänsärky, huimaus, sekavuus ja tajuttomuus. Välittömät toimet ovat ratkaisevan tärkeitä niille, joilla on näitä oireita, alkaen nopeasta kehon jäähtymisestä ennen lääkärin avun hakemista.

Viranomaiset kehottavat yleisöä ryhtymään ehkäiseviin toimiin lämpöhalvauksen estämiseksi. Suosituksia ovat ulkoilun välttäminen klo 11–3, nesteytyksen säilyttäminen sekä kofeiinin, alkoholin ja sokeripitoisten juomien välttäminen. Löysät vaatteet ja säännöllinen varjotauko on myös erittäin suositeltavaa ulkona työskenteleville.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.