12 kansallisen meripuiston sulkemisesta ilmoitettiin korallien valkaisun seurauksena meren kohonneen lämpötilan vuoksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Luonnonvara- ja ympäristöministeriö on ilmoittanut sulkevansa 12 kansallista meripuistoa vastauksena kriittiseen korallien valkaisukriisiin, joka johtuu El Niñon ilmastoilmiön aiheuttamasta meren lämpötilan noususta.

Sulkemiset, joihin kuuluvat näkyvät puistot, kuten Mu Koh Changin ja Ao Phang Nga, on toteutettu estämään lisävaurioita korallien ekosysteemeille, jotka alkoivat osoittaa merkittäviä vaalenemisen merkkejä huhtikuussa. Tilan odotetaan jatkuvan heinäkuuhun asti.

Virkamiehet, mukaan lukien luonnonvara- ja ympäristöministeri Pol. Kenraali Patcharawat Wongsuwan ja meri- ja rannikkoresurssien osaston apulaispääjohtaja Chidchanok Sukmongkol ovat olleet aktiivisesti mukana vahinkojen arvioinnissa.

Raportit osoittavat, että Thaimaanlahdella on vakavampia valkaisuvaikutuksia: 50 prosenttia sen koralliriutoista kärsii verrattuna 20 prosenttiin Andamaanienmeren matalissa vesissä. Ympäristökysymys on herättänyt huomiota sekä merenkulun asiantuntijoiden että yleisön keskuudessa, mikä on johtanut lisääntyneeseen tietoisuuteen ja merkittävään huoleen meren biologisen monimuotoisuuden kestävyydestä alueella.

Polin mukaan. Kenraali Patcharawatin mukaan puistojen sulkeminen on osa kokonaisvaltaista strategiaa, jonka tarkoituksena on antaa riutalle välttämätön palautumisaika lämpöstressistä, joka on johtanut merkittäviin korallivaurioihin. Tämä sulkemisaika antaa virkamiehille myös mahdollisuuden suunnitella pitkän aikavälin ratkaisuja tähän jatkuvaan ympäristöongelmaan.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Sirinatin kansallispuisto on ilmoittanut sulkevansa väliaikaisesti Thalangissa sijaitsevan saaren, koska meriveden lämpötila on noussut, mikä on aiheuttanut korallien vaalenemista.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.