Thaimaan kannabiksen kannattajat haastavat pääministerin ehdotuksen, vaativat tieteeseen perustuvaa päätöksentekoa

Kansallinen-

Toukokuun 9. päivänä 2024 Prasitchai Nunual, Thaimaan kannabiksen tulevaisuuden suunnittelun verkoston pääsihteeri, vastasi Thaimaan pääministerin lausuntoon, joka koski ehdotusta kannabiksen uudelleenluokittelusta tyypin 5 huumausaineeksi.

Aiemmin Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin käsitteli huumekysymyksiä ja kannatti kannabiksen luokittelua uudelleen tyypin 5 huumausaineiksi.

Vastauksena lausuntoon varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakul ilmaisi mielipiteensä ja ilmaisi huolensa asioista.

Keskustelussa tulisi keskittyä kannabiksen hyviin ja huonoihin puoliin logiikkaan ja tietoon perustuen, ei yhden ihmisen mielipiteeseen tai politiikkaan, Anutin sanoi.

Samana päivänä Prasitchai paljasti julkisesti, että verkosto vaati, että voidakseen luokitella jonkin huumausaineeksi laittomaksi huumeeksi sen on käytettävä tieteellistä tietoa indikaattorina.

Prasitchai pyysi Thaimaan kansanterveysministeriötä julkaisemaan julkisia tilastollisia ja tieteellisiä faktatietoja, joissa vertaillaan kannabiksen, alkoholijuomien ja savukkeiden etuja ja haittoja.

Jos tieteeseen perustuva faktatieto paljastaisi, että kannabis oli pääosin vaaratonta ja sen vaikutuksia ei liioiteltu vastustavien ihmisryhmien toimesta, tulisi laatia säädökset ja lopulliset lait nimenomaan kannabiksen käytön valvomiseksi Thaimaassa, mutta kasvia ei pitäisi tehdä. huume tai syyllistynyt, sanoi Prasitchai.

Uudelleenluokitteluehdotuksen todellisena tarkoituksena väitettiin kuitenkin olevan Pheu Thai -puolueen tiettyjen kapitalistien ryhmän tukeminen, väitti Prasitchai. Kannabisviljelmien monopoli vaati asiantuntijoiden valtuuttaman laillisen lisenssin, tästä syystä kuluttajien on ostettava tuotteitaan, jotka myydään vain Thaimaan markkinoilla, huomautti Prasitchai, kuten tietyt alkoholimerkit Thaimaassa.

Thaimaan kannabiksen tulevaisuuden muotoilun verkosto välittää huolensa kansanterveysministerille seitsemän päivän kuluessa.

Jos hallitus kuitenkin vaatii kannabiksen luokittelua uudelleen perusteettomasti ilman viitteitä, verkosto järjestäisi mielenosoituksen hallituksen talossa 9. kesäkuuta kannabiksen dekriminalisoinnin 2. vuosipäivänä, sanoi Prasitchai.

Samaan aikaan Phuketissa vieraileva varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakul paljasti Thaimaan kansalliselle medialle julkisesti lisäajatuksensa Thaimaan pääministerin ehdotuksesta.

Kannabiksen kannattajaryhmien oli väistämätöntä vastustaa ehdotusta, koska he investoivat paljon marihuanateollisuuteen. Muuttaakseen politiikkaa hallituksen tulee kuunnella heidän ääntään ja huomioida kaikkien osapuolten edut, Anutin sanoi.

Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet tiedustelivat Anutinilta, aiheuttavatko muutokset ristiriitaa hallituskoalitiopuolueiden kanssa vai eivät. Anutin sanoi, että konfliktin ei pitäisi syntyä, koska kannabispolitiikka oli hallituksen esittämässä politiikkalausunnossa eduskunnalle, jossa painotettiin kannabiksen käyttöä lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin maan taloudellisen arvon lisäämiseksi.

Kannabiksen luokittelemiseksi laittomaksi huumeeksi ehdotuksen on läpäistävä huumevalvontalautakunnan ja huumelautakunnan käsittely. ja saada ostoksia kannabisyrittäjiltä ja yleisöltä, mahdollisesti kansanäänestyksellä, Anutin lisäsi. Kansan ääniä on kuultava, eikä kannabiksen kieltäminen yhden henkilön, vaikka pääministerin, mielipiteiden perusteella ollut demokraattista.

Nykyisen kansanterveysministerin Somsak Thepsuthinin ja muiden komitean jäsenten, jotka olivat myös läsnä kokouksessa, jossa keskusteltiin kannabiksen dekriminalisoinnista vuonna 2022, tulisi käydä läpi raportit ja harkita uudelleen, miksi kannabis laillistettiin, Anutin huomautti.

Anutin väitti, että Bhumjaithai-puolueella oli tosiasioihin perustuvaa tietoa kansanterveysministerin harkittavaksi. Hallituksen tulee ottaa huomioon yleisön etu ja toimia sen mukaisesti.

Kaikki osapuolet ottivat huomioon yleisön edun, joten oli välttämätöntä tukea toisiaan. Kannabispolitiikka oli myös hallituksen julkilausumassa, kun Bhumjaithai-puolue liittyi hallitsevaan puolueeseen. Vaikka kaikki puolueen jäsenet eivät hyväksyneet kannabispolitiikkaa, heidän on kunnioitettava toistensa politiikkaa, kuten aina Bhumjaithai-puolue, Anutin päätökseen.

Lue tuore artikkeli Shaping the Future of Thai Cannabis -liikkeen verkostosta.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.