Thaimaan pääministeri vaatii kannabiksen luokittelua uudelleen huumeeksi, tehostaa ponnisteluja laittomien huumeiden torjumiseksi

Kansallinen-

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin kutsui koolle 8. toukokuuta 2024 konferenssin, jossa asiaankuuluvat virastot ottivat osaa huumekysymyksiin ja kannatti kannabiksen luokittelua uudelleen tyypin 5 huumeeksi.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan Anutin Charnvirakul, varapääministeri ja sisäministeri Somsak Thepsuthin, hiljattain nimitetty kansanterveysministeri Pol. Eversti Thawee Sodsong, oikeusministeri ja asiaankuuluvat virkamiehet, Srettha tiedotti politiikasta, jolla pyritään ratkaisemaan huumehaasteita Thaimaassa.

Huumeiden vitsaus oli kiireellinen valtakunnallinen huolenaihe, joka vaati yhteisiä toimia sekä paikallisella että kansallisella tasolla, Srettha sanoi. Huolimatta Thaimaan viranomaisten ja asiaankuuluvien viranomaisten ennakoivista toimista laittomien aineiden ja huumekaupan torjumiseksi, huumeiden käyttö pysyi hälyttävän korkeana huumeparonkien ja paikallisten kauppiaiden jatkuvan toiminnan vuoksi, Srettha huomautti.

Toinen mielenkiinnon kohteena oleva aihe keskittyi selkeyttä ja tarkkuutta koskevien kriteerien määrittelemiseen huumeiden väärinkäyttäjille ja laittomien aineiden hallussa oleville huumekauppiaille. Srettha kehotti Thaimaan kansanterveysministeriötä tarkistamaan säännöksiä ja ehdottamaan siirtymistä "pienestä määrästä" "yhden pillerin laittomien aineiden" hallussapitoon, jotta voidaan luoda selkeät oikeudelliset standardit ja varmistaa tehokas täytäntöönpano. jälleenmyyjien ja käyttäjien välillä.

Käsittelimme aiemmin kiistanalaista viiden pillerin metamfetamiiniasetusta täällä.

Srettha korosti, että jopa yhden metamfetamiinipillerin hallussapito johtaisi vastuuseen ja sakkoihin ja vankeuteen, ellei henkilö pystyisi todistamaanHe eivät olleet kauppiaita ja varsinaisia ​​addikteja.

Srettha korosti, että tutkivan poliisin on ponnisteltava ahkerasti aikomusten selvittämiseksi ja huumeiden väärinkäyttäjien ja huumekauppiaiden erottamiseksi toisistaan.

Lisäksi hahmoteltiin suunnitelmia oikeusministeriön ja kansanterveysministeriön yhteistyölle huumehoidon tehostamiseksi vankila- ja ehdonalaisessa järjestelmässä, mukaan lukien huumeidenkäyttäjien kuntoutusprosessit.

Srettha esitti myös ehdotuksen sotilasleirien hyödyntämisestä huumeidenkäyttäjien kuntoutuksessa mahdollisena mallina, vaikka budjettinäkökohdat ja toteutettavuus olivatkin jatkuvan keskustelun kohteena. Srettha vaati tämän tosiasiallisen huumeiden vastaisen sodan käyvän seuraavien 90 päivän aikana.

Viimeinen tärkeä aihe oli Sretthan ehdotus kannabiksen uudelleenluokittelusta tyypin 5 huumausaineeksi. Thaimaan nykyisen hallituksen pääpolitiikkana oli tuoda kannabis takaisin laittomaksi huumeeksi ja sallia sen vain lisensoiduista lääketieteellisistä ja terveydellisistä syistä sen jälkeen, kun se dekriminalisoitiin vuonna 2022.

Kansanterveysministeriön tehtävänä oli selvittää, miten lainsäädäntöä voitaisiin muuttaa siten, että kannabiksen käyttö sallittaisiin vain lääketieteellisiin ja terveydellisiin näkökohtiin. Lopullinen linjaus ja luonnos siitä, miten se tehdään, valmistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä, Srettha sanoi.

Uusi kansanterveysministeri Somsak Thepsuthin, joka on tietoinen edeltäjänsä erosta, joka oli yrittänyt rauhoitella kannabiskeskustelun molempia osapuolia, on sanonut, että hän käyttäisi aikaa kuunnellakseen kaikkien mielipiteitä ja kutsuvansa kaikki osapuolet keskusteluun ennen lopullisten päätösten tekemistä. ja luonnos kannabista koskevien määräysten muuttamisesta.

Jotkut tiedotusvälineet ovat todenneet, että päätös tehdä kannabista huume näyttää olevan lopullinen, mutta TPN-media huomauttaa, että todellisuudessa se kestää useita kuukausia keskusteluja kannabista kannattavien ja vastustavien ryhmien välillä riippumatta pääministerin henkilökohtaisista tunteista. on johdonmukaisesti kannattanut virkistyskäytön kieltämistä ja kannabiksen palauttamista huumausaineeksi.

Pääministeri on jo jättänyt tekemättä kaksi "lupausta" marihuanan olennaisesta kriminalisoimisesta, yhden viime lokakuussa ja toisen tämän vuoden Songkranissa, joten on epäselvää, kuinka paljon nykyisen vuoden lopun tavoite kestää, kun jyrkästi vastustetaan kannabista uudelleen huumeeksi alkaa.

Ehdotus tehdä kannabiksesta uudelleen huume ja kriminalisoida ei-lääketieteelliset käyttö on varmasti vastustanut voimakkaasti kannabista kannattavia ryhmiä ja yrittäjiä alalla, joka tuottaa nyt miljardeja bahteja ja jolla on tuhansia kauppoja, tiloja ja työntekijöitä valtakunnallisesti.

TPN-media kirjoitti viimeisimmän Thaimaan terveysministerin äskettäisestä erottamisesta ja siitä, kuinka tämä todennäköisesti muuttaa kannabiksen suuntaa Thaimaassa täällä.

Meillä oli myös vieraileva pääkirjoitus lukijalta ja kannabisasiantuntijalta HERE, joka ehdottaa parempaa sääntelyä verrattuna kriminalisointiin.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.