Varapääministeri Anutin on huolissaan ehdotuksesta, jonka mukaan kannabis luokiteltaisiin uudelleen laittomaksi huumeeksi Thaimaassa

Kansallinen-

Varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakul mainitsi julkisesti tapauksen ehdotuksesta luokitella kannabis uudelleen tyypin 10 laittomaksi huumeeksi.

Aiemmin Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin käsitteli huumekysymyksiä ja kannatti kannabiksen luokittelua uudelleen tyypin 5 huumausaineiksi.

Vastauksena Sretthan lausuntoon Anutin ilmaisi näkemyksensä, että kannabiksen luokittelemiseksi uudelleen huumeeksi Thaimaan kansanterveysministeriön oli tutkittava lisää, koska kannabiksen dekriminalisoinnista ilmoitti alun perin National Narcotics Prevention and Suppression Commission edellisellä kerralla. hallitus vuonna 2022.

Kannabis hänellä oli selkeät syyt dekriminalisoida edellinen hallitus Anutinin ollessa kansanterveysministeri, mutta kannabiksen käytön valvomiseksi ei noudatettu oikeudellisia määräyksiä. Anutin oli ehdottanut lakimääräyksiä, jotka ensimmäinen asialista hyväksyttiin eduskunnassa, mutta toinen esityslista ei mennyt läpi. Anutin kertoi kuulemma yleisölle, että marihuanaa koskevien määräysten hyväksymättä jättäminen perustui politiikkaan, ei logiikkaan tai terveydellisistä syistä.

Koska Ensimmäistä kertaa kannabis dekriminalisoitiin, yli 6,000 XNUMX kannabissyytteen perusteella tuomittua vapautettiin, ja osa heistä oli perinteisiä lääkäreitä ja potilaita, jotka käyttivät kannabista lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin.

Anutin lisäsi, että jos kannabis kriminalisoidaan uudelleen, kansanterveysministeriön lääkäreiden olisi esitettävä vertaisarvioituja lääketieteellisiä todisteita, jotka selkeästi selittäisivät, mikä on muuttunut vuodesta 2022 ja miksi kannabiksen pitäisi olla jälleen huume eikä perustua päätöksiin politiikkaan tai henkilökohtaisiin asioihin. moraalisia, uskonnollisia ja eettisiä näkemyksiä.

Anutin kyseenalaisti myös, oliko ihmisten, jotka eivät olleet tehneet muuta rikosta, laittaminen takaisin vankilaan kannabiksen käytön vuoksi. TPN huomauttaa, että miljoonat ihmiset kasvattavat nyt kannabista kotonaan, ja kasvin muuttaminen uudelleen huumeeksi tekisi heistä kaikista välittömästi rikollisia, jotka voivat saada suuria sakkoja ja vankeutta.

Meneekö päätös tehdä kannabis uudelleen huumeeksi vai ei, se olisi Thaimaan lakien mukaista, Anutin sanoi., eikä yhden ihmisen mielipiteestä tai politiikasta.

Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet tiedustelivat Anutinilta, vaikuttaisiko kannabiksen uudelleenluokittelu huumeeksi Bhumjaithai-puolueen suosioon vai ei (Anutin on tämän puolueen johtaja, joka painoi kannabiksen dekriminalisoinnin pääalustakseen vuonna 2022).

Anutin paljasti julkisesti, että puolueen jäsenet tekivät lupauksensa dekriminalisoidakseen kannabiksen käytön. Nykyinen hallitus oli kuitenkin päätöksentekijä.

Hallitus petti Bhumjaithai-puolueen ja vaikutti ihmisiin suuresti, Anutin huomautti.

Anutin kertoi yleisölle, että puolue tiedottaa hallitukselle, että kannabiksella on logiikkaan ja tietoon perustuvia etuja haittoihin verrattuna.

On selvää, että mikä tahansa tie saada kannabista jälleen laittomaksi huumeeksi Thaimaassa, tulee olemaan erittäin kivinen tie, jolla on intohimoisia tunteita ja kiistoja joka puolella.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.