Phuketin saari on väliaikaisesti suljettu, koska kiehuva merivesi aiheuttaa korallien valkaisua

Phuket-

Sirinatin kansallispuisto on ilmoittanut sulkevansa väliaikaisesti Thalangissa sijaitsevan saaren, koska meriveden lämpötila on noussut, mikä on aiheuttanut korallien vaalenemista.

Sirinatin kansallispuiston Sakoossa johtaja Watchara Songseeon kertoi Phuket Expressille sulkemisesta keskiviikkona (8. toukokuuta).th). Tämän kesän kova helte on nostanut meriveden lämpötiloja monilla alueilla, mukaan lukien Pling Islandilla kansallispuiston alueella. Suuri osa saarta ympäröivistä koralleista on matalia koralleja, jotka ovat alttiina auringolle ja lämpötilalle, joka aiheutti laajalle levinnyt valkaisu.

Kansallispuisto on määrännyt saaren väliaikaisesti sulkemaan matkailulta, kunnes tilanne helpottuu. Tilapäisen sulkemisen tarkoituksena on estää matkailutoiminnan aiheuttama valkaisu ja antaa korallien ja ympäristön elpyä.

Phuket Expressin mukaan lämpimän tai kuuman veden lämpötila on yksi tekijä, joka voi aiheuttaa korallien valkaisua. Korkea veden lämpötila saa korallit karkottamaan leviä ja menettämään värinsä ja muuttumaan valkoisiksi.

Phuket Express huomautti, että Pling Island on pieni kaunis saari lähellä Nai Yang Beachin loppua, Phuketin pohjoispuolella.

Pling tarkoittaa thaikielellä iilimatoa. Saarella oli aiemmin paljon iilimatoja. Joten paikalliset antoivat nimensä saarelle.

Kun vuorovesi on alhainen, ihmiset voivat kävellä Nai Yang Beachiltä saarelle hiekkadyynejä pitkin. Pling Island on myös Sakoon osapiirin tunnusmerkki.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.