Thaimaan ilmatieteen laitos varoittaa kesämyrskyistä ja kuumuudesta seuraavan 24 tunnin aikana

Kansallinen-

4. toukokuuta 2024 Thaimaan meteorologinen laitos ennusti sääolosuhteita seuraaville 24 tunnille.

Seuraavan 24 tunnin aikana helteestä johtuva matala ilmanpaine peittäisi Thaimaan yläosan. Tämä ehto saisi Thaimaan kokemaan yleensä kuuman tai erittäin kuuman sään ja kirkkaalta taivaalta keskipäivällä.

Kansalaisia ​​kehotettiin pitämään huolta terveydestään välttämällä pitkiä ulkoilua ja juomalla riittävästi vettä.

Myanmarin länsituulen aalto ohittaa pohjoinen yläalue ja koillinen yläosa yhdistettynä Thaimaan yläosan peittävään kaakkotuulen ja etelätuulen kanssa johtaisivat kesämyrskyihin näillä alueilla. Näissä myrskyissä voi esiintyä ukkosmyrskyjä, voimakkaita tuulia ja rakeita.

Kansalaisten tulee olla tietoisia ukkosmyrskyjen, voimakkaiden tuulien ja rakeiden vaaroista sekä mahdollisten salamaniskujen vaaroista. Lisäksi myrskyn aikana kehotettiin välttämään oleskelua ulkona, suurten puiden alla, heikkojen rakenteiden ja kestämättömien mainostaulujen alla. Viljelijöiden tulee valmistautua ja ryhtyä varotoimiin satovaurioiden estämiseksi.

Mitä tulee Andamaanienmeren peittävään koillistuulen ja Thaimaanlahden ja eteläisen alueen kaakkoon, eteläisellä alueella voi vielä esiintyä ukkosmyrskyjä. Kalastajien tulee välttää purjehtimista ukkosalueilla.

Ilmanlaadun osalta pohjois-, koillis- ja keskialueet, mukaan lukien Bangkokin pääkaupunkiseutu, kerääntyisivät pieniä pölyhiukkasia, PM 2.5 -hiukkasia, kohtalaisesta korkeaan. Tämä johtui heikosta tuulenpeitosta ja huonosta ilmanvaihdosta näillä alueilla.

Aiemmin, 3. toukokuuta, Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet raportoivat kesämyrskyistä, jotka iskivät useisiin provinsseihin Pohjois- ja Koillis-Thaimaassa.

Uttaraditilla voimakas tuuli ja rankkasade vaurioittivat monia kaupunginosia, kun mainostaulut, sähköpylväät, puut ja muut heikot rakenteet romahtivat. Lisäksi sähköt katkesivat väliaikaisesti koko kaupungista.

Uttaraditin kesämyrsky aiheutti merkittäviä vahinkoja Uttaradin sairaalassa ja potilaat evakuoitiin välittömästi koskemattomiin kerroksiin.

Nong Bua Lamphussa yli 750 kotitaloutta neljällä alueella ilmoitettiin kärsineen rakeista. Asianomaiset viranomaiset ryhtyivät välittömästi toimiin uhrien auttamiseksi.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.