Thaimaan pääministeri hahmotteli strategian Thaimaan muuttamisesta korkean tulotason taloudeksi, keskittyen ulkomaisiin sijoituksiin

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri Srettha Thavisin on hahmotellut Thaimaan hallituksen strategiaa muuttaa Thaimaa korkean tulotason taloudeksi keskittyen ulkomaisten investointien houkuttelemiseen ja kansalaisten elämänlaatua parantavien hankkeiden toteuttamiseen. Puhuessaan Pheu Thai -puolueen tilaisuudessa Srettha korosti hallituksen ennakoivaa lähestymistapaa kansallisten kysymysten käsittelemiseen virkaanastuessaan.

Tilaisuudessa, jonka teema oli "10 kuukautta odottamatta, eteenpäin 10 pisteen saavuttamiseksi", Srettha keskusteli vesivarojen hallinnan parantamisesta tulvien lieventämiseksi, uusista strategioista levottomuuksien torjumiseksi syvällä etelässä, toimenpiteistä matkailun edistämiseksi rajoja avaamalla, ja tapoja säännellä maataloustuotteiden hintoja usvaisuuden torjumiseksi.

Pääministeri käsitteli myös hallituksen meneillään olevia pyrkimyksiä keventää ihmisten velkataakkaa ja pani merkille viimeaikaiset onnistumiset, kuten liikepankkien sopimuksen lainojen vähimmäisvähittäiskoron (MRR) alentamisesta 25 peruspisteellä kuudeksi kuukaudeksi.

Tilaisuudessa myös puhunut Pheu Thai -johtaja Paetongtarn Shinawatra puolusti päätöstä koalitiohallituksen muodostamisesta ja kritisoi Thaimaan keskuspankin itsenäisyyttä, jota hän kuvaili esteeksi taloudellisten haasteiden ratkaisemiselle. Hän ilmaisi kuitenkin optimismin, että nykyinen hallitus voisi parantaa kansan omaisuutta ennen seuraavia vaaleja.

Paetongtarn on myös kehunut äskettäistä kabinettiuudistusta ja pitää sitä myönteisenä askeleena eteenpäin. Hän myös vahvisti puolueen sitoutumisen poliittisten tavoitteidensa toteuttamiseen ja ilmaisi päättäväisyyttä saavuttaa merkittävää edistystä eri alueilla Thaimaan taloudellisen aseman vahvistamiseksi maailmanlaajuisesti.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.