Thaimaan ilmatieteen laitos kumoaa huhut "kuumin sääkriisistä" syyskuuhun asti

Kansallinen-

27. huhtikuuta 2024 Thaimaan ilmatieteen laitos paljasti julkisesti tapauksen, jossa thaimaalaiset nettimiehet levittivät huhuja ja varoittivat "Thaimaan kuumimmasta sääkriisistä syyskuuhun asti".

Thaimaan ilmatieteen laitos selitti, että kesä alkaa tyypillisesti helmikuun puolivälissä ja kestää toukokuun puoliväliin, kaksi ja puoli kuukautta. Tänä aikana Maa oli lähempänä aurinkoa ja aurinko suoraan yläpuolella, varsinkin huhtikuussa, jolloin aurinko oli lähes suoraan yläpuolella Thaimaassa päivittäin puolenpäivän aikoihin, mikä johti täysimääräiseen auringonvalolle.

Kesäisin tuulen suunnat vaihtelivat ja niihin liittyi usein vallitsevasta helteestä johtuva matalapaine, mikä johti suhteellisen kuumaan ja kosteaan olosuhteisiin, keskilämpötila ylitti 40 celsiusastetta.

Kuitenkin, kun sadekausi alkoi toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin, vallitsee lounainen monsuuni, joka tuo kosteat tuulet kattamaan Thaimaan. Nämä tuulet auttoivat haihduttamaan kuumaa ilmaa ja johtivat yleensä lisääntyneeseen sademäärään, mikä puolestaan ​​auttoi alentamaan lämpötiloja.

Siksi syyskuussa, joka merkitsi sadekauden päättymistä, runsaat sateet olivat yleisiä lähes kaikissa Thaimaan osissa. Keskilämpötila ei ollut erityisen korkea sateen vuoksi. Ilmatieteen laitoksen mukaan Thaimaan äärimmäisen kuumuuskriisin tilanne ei siten todennäköistä ennen syyskuuta.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.