Songkran 2024 tuottaa 140 miljardia bahtia Thaimaan taloudelle

LEHDISTÖTIEDOTE:

Songkran-festivaali, jota vietetään 1.-21. huhtikuuta, on osoittautunut Thaimaan suureksi taloudelliseksi siunaukseksi, ja se tuotti yhteensä 140.335 miljardia bahtia, mikä ylittää matkailuministeriön alkuperäisen 132 miljardin bahtin ennusteen.

Matkailu- ja urheiluministeri Sudawan Wangsupakitkosolin mukaan festivaali houkutteli 1,926,443 90.208 13,897,988 ulkomaista turistia, jotka lahjoittivat 50.127 miljardia bahtia, ja XNUMX XNUMX XNUMX kotimaan matkaa johti XNUMX miljardiin bahtiin.

Festivaalin huipulla, 12.-16. huhtikuuta, ulkomaisten matkailijoiden tulot olivat 21.546 miljardia bahtia, ja thaimaalaisten osuus oli vielä 16.488 miljardia bahtia, yhteensä 38.034 miljardia bahtia näiden viiden päivän aikana. Ulkomaisten matkailijoiden määrä kasvoi 37.54 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, mikä johtui viisumisäännösten lieventämisestä, TM.6-lomakkeiden peruuttamisesta ja laajamittaisesta valtion toiminnasta.

Suurin osa ulkomaisista matkailijoista tuli Kiinasta, Malesiasta, Intiasta, Venäjältä, Etelä-Koreasta, Laosista, Isosta-Britanniasta, Taiwanista, Yhdysvalloista ja Indonesiasta. Erityisesti kiinalaiset turistit olivat listan kärjessä 89.16 %:n kasvulla edelliseen vuoteen verrattuna, mikä korostaa Thaimaan jatkuvaa vetovoimaa monipuoliseen kansainväliseen yleisöön.

Festivaalin tulojen jakautuminen sisälsi 42.069 miljardia bahtia majoitukseen, 33.069 miljardia ruokaan ja juomiin, 26.839 miljardia matkamuistoja ja kauppatavaroita, 15.505 miljardia kuljetuksia, 14.758 miljoonaa viihdettä, 5.865 miljoonaa bahtia matkailupalveluihin ja 2.230 miljoonaa bahtia sekalaisiin palveluihin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.