Thaimaan hallitus hyväksyi viisumivapauden venäläisille turisteille, mutta muutettiin 90 päivästä 60 päivään

Thaimaa-

Thaimaan hallitus on ilmoittanut laajentavansa venäläisten vierailijoiden viisumivapautta vauhdittaakseen matkailua ja talouskasvua. 1. toukokuuta alkaen venäläiset voivat nauttia 60 päivän viisumivapaudesta, mutta se on aiempaa lyhyempi ja korvaa aiemman 90 päivän ohjelman, joka päättyy huhtikuun lopussa.

Tällä strategisella päätöksellä pyritään lisäämään matkailutuloja ja elvyttämään kansantaloutta, kuten hallituksen tiedottaja Chai Wacharonke totesi. Ulkoministeriön ehdottama aloite heijastaa Chain mukaan hallituksen sitoutumista kansainvälisten suhteiden ja matkailun edistämiseen.

Thaimaan hallitus oli aiemmin sallinut 90 päivän viisumivapauden houkutellakseen venäläisiä turisteja matkasesonkiaikana. Tämän ohjelman lähestyvän päättymisen myötä uusi 60 päivän poikkeus on valmis pitämään vauhtia houkuttelemaan vierailijoita Venäjältä.

TPN-media huomauttaa, että viisumivapauden aikataulun lyhentyminen ei kuitenkaan ole täysin yllättävää useiden venäläisten turistien pääosin Phuketissa tapahtuneiden virustapausten ja paikallisten, myös enimmäkseen Phuketin asukkaiden, ylimatkailua koskevien valitusten jälkeen.

Samaan aikaan jotkut nettiläiset ovat myös olleet huolissaan siitä, että osa venäläisistä "turisteista" ei ollut todellista turisteja, vaan yrittänyt paeta mahdollisesti joutumasta palvelukseen meneillään olevassa Venäjän ja Ukrainan välisessä sotilaallisessa konfliktissa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.