Thaimaan hallitus vaatii turvallisia ja kunnioittavia Songkran-juhlia väkivallan ja häirinnän keskellä

Kansallinen-

11. huhtikuuta 2024 Thaimaan apulaishallituksen tiedottaja Karom Phonphonklang kehotti kaikkia kansalaisia ​​tekemään yhteistyötä Songkran-juhlan aikana leikitellä vettä turvallisesti ja asianmukaisesti.

UNESCO rekisteröi Thaimaasta peräisin olevan Songkran-festivaalin ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön joukkoon. Thaimaan hallitus oli tuolloin valmistautunut Maha Songkran World Water Festival 2024 -tapahtumaan suurena juhlana.

Thaimaan apulaishallituksen tiedottajan mukaan Songkran on hauska festivaali, jota juhlitaan usein alkoholijuomien kera. Se voi kuitenkin johtaa väkivaltaan ja rikoksiin, mukaan lukien seksuaalinen häirintä.

Vuoden 2024 Songkran Festivalia koskeva kansalaiskysely osoitti, että 57.79 %:lla enemmistöstä oli levitetty savipuuteria kasvoilleen, 32.43 %:lla oli ahdistelua ja 76.77 %:lla alle 18-vuotiaista savijauhetta kasvoille.

Tavallisimpia seksuaalisen häirinnän käytöksiä olivat käsien, käsivarsien ja fyysisen kosketuksen luvaton koskettaminen 61.45 prosentilla. Yli 92.10 % kyselyyn vastanneista myönsi, että seksuaalinen häirintä oli Thaimaan rikoslain mukainen rikos.

Huoli Songkran 2024:n aikana sisälsi 85.06 % huolissaan liikenneonnettomuuksista, 40.22 % päihtyneiden riitojen aiheuttamisesta ja 34.13 % seksuaalisesta häirinnästä.

Thaimaan hallitus korosti oman kehon kunnioittamisen ja arvostamisen tärkeyttä; kukaan ei saa loukata toisen oikeuksia ruumiiseensa. Thaimaan apulaishallituksen tiedottaja korosti, ettei Songkran-festivaalin aikana saa harjoittaa minkäänlaista väkivaltaa, ahdistelua tai seksuaalista häirintää.

Samaan aikaan, Jotkut ryhmät ovat kehottaneet olemaan juomatta alkoholia festivaalin aikana ja jopa väittäneet, että suurin osa matkailijoista sanoi kyselyissä, etteivät haluaisi juoda alkoholia nauttiessaan Songkranista.

TPN Media huomauttaa, että omilla sosiaalisen median sivuillamme tehty epätieteellinen kysely osoitti lähes täysin päinvastaisen vastauksen näiden ryhmien kyselyihin, ja suurin osa lukijoistamme, 83 prosenttia, sanoi, että he halusivat juoda alkoholia Songkranin kaltaisten juhlien ja festivaalien aikana.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.