9 miljoonaa kansainvälistä turistia vierailee Thaimaassa vuoden 1 ensimmäisellä neljänneksellä, sanoo Thaimaan matkailuministeriö, Kiinan ykkönen

Kansallinen -

Thaimaan matkailu- ja urheiluministeriö raportoi 2. huhtikuuta 2024, että Thaimaa otti vastaan ​​9.37 miljoonaa ulkomaalaista turistia vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä, mikä on 44 % enemmän kuin vuoden 2023 vastaavaan aikaan.

Ministeri Sudawan Wangsuphakijkosolin mukaan nämä turistit auttoivat Thaimaata tuottamaan yli 454 miljardia bahtia matkailutuloja.

Viisi suurinta Thaimaassa vierailijoiden kansallisuutta vuoden 1 ensimmäisellä neljänneksellä olivat Kiina (2024 1,756,337 1,168,574 henkilöä), Malesia (622,813 558,873 472,952), Venäjä (XNUMX XNUMX), Etelä-Korea (XNUMX XNUMX) ja Intia (XNUMX XNUMX).

Sudawan korosti, että eurooppalaisten ja oseanialaisten matkailijoiden määrä, erityisesti Isosta-Britanniasta, on lisääntynyt merkittävästi kuluneen viikon aikana pääsiäislomien vuoksi. Tällä viikolla Thaimaa vastaanotti yhteensä 644,328 6,990 ulkomaalaista turistia, mikä on 1.07 92,047 eli XNUMX % vähemmän kuin edellisellä viikolla. Tämä tarkoittaa, että maahan saapuu keskimäärin XNUMX XNUMX ulkomaalaista turistia päivittäin.

Sudawan totesi, että Iso-Britanniasta saapuvien turistien määrä kasvoi 44.08 % ja Malesiasta 5.03 % viime viikkoon verrattuna. Intiasta saapuneiden matkailijoiden määrä laski 15.13 %, Venäjältä 8.10 % ja Kiinasta 5.80 %.

Sudawan odotti, että Thaimaahan saapuvien ulkomaalaisten matkailijoiden määrä pysyy vakaana ensi viikolla. Tämä johtuu useista tekijöistä, kuten Thaimaan ja Kiinan välisestä viisumivapaussopimuksesta, lentoyhtiöiden lisääntyneistä lennoista sekä Intiasta, Taiwanista ja Kazakstanista tulevien matkailijoiden viisumivapaudesta.

Samaan aikaan, Thaimaan suosittu Songkran-festivaali on aivan nurkan takana.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.