Phuketin viranomaiset hyökkäsivät 17 yritykseen, joita epäillään venäläisestä omistuksesta käyttämällä thaimaalaisia ​​laittomina ehdokkaina

Phuket, Thaimaa – Central Investigation Bureau (CIB) on tehnyt ratsioita 17 yritykseen Phuketissa epäiltäessä, että Thaimaan kansalaiset ovat toimineet laittomina ehdokkaina venäläisille henkilöille, joiden epäillään olevan todellisia yrityksen omistajia.

Tutkinnan käynnistivät ilmoitukset petoksesta, ja epäillyt väittivät valheellisesti liittyneensä maakunnan sähköviranomaiseen. Uhrit pakotettiin lataamaan sovellus, jonka avulla epäillyt saivat hallita matkapuhelimiaan. Myöhemmin uhreilta epäillyille siirrettiin varoja yhteensä yli 500,000 XNUMX bahtia. Nämä väärin hankitut voitot muunnettiin sitten kryptovaluutaksi venäläisen välittäjän kautta, CIB kertoo.

Tutkinnan aikana poliisit havaitsivat, että yksi pääepäilty venäläinen oli nostanut pankkitileiltään huikeat 186 miljoonaa bahtia neljän kuukauden aikana heinäkuusta 2023 marraskuuhun 2023. Epäiltyä syytetään nyt rahanpesusta.

Mielenkiintoista on, että yllä olevan esimerkin venäläisellä henkilöllä on voimassa oleva työlupa Phuketissa toimivan yrityksen työntekijänä. Lisätarkastelu paljasti kuitenkin, että tämä yritys ei ollut aidosti toiminnassa. Sen todettiin olleen kahden thaimaalaisen naisen ja venäläisen naisen yhteisomistuksessa, ja ne ovat osa 38 muun yrityksen verkostoa.

Keskiviikkona 3. huhtikuuta viranomaiset suorittivat etsintäluvan syyllistyneisiin yrityksiin. Kaksi thaimaalaista naista myönsi roolinsa avustajina näiden yksiköiden rekisteröimisessä, jotka väitetysti tarjosivat viisumipalveluja ja muuta ulkomaalaisiin liittyvää liiketoimintaa. Todellisuudessa nämä yritykset olivat vain rintamalla, ja niitä käytettiin tuottamaan petollisia asiakirjoja ulkomaalaisille, CIB sanoi.

Epäillyt on saatu kiinni, ja heitä syytetään asiakirjojen väärentämisestä ja ulkomaalaisten ehdokkaina toimimisesta. Phuket Express on pidättäytynyt paljastamasta venäläisten epäiltyjen ja asiaan liittyvien yritysten nimiä, sillä CIB:n tutkinta on edelleen kesken.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Department of Special Investigation (DSI) teki ratsian kirjanpito- ja lakiyhtiöön Chalongissa, koska sen väitettiin olleen ulkomaalaisten laiton verkkoehdokas sata miljoonaa bahtia yhteensä vahingoista.

Thaimaan poliisi tutkii Thalangin alueen ajoneuvovuokrausyrityksiä mahdollisten laittomien käytäntöjen varalta. Alueen 8 poliisipäällikkö everstiluutnantti Suraphong Thanomjitin johtamassa tutkimuksessa keskitytään epäilyihin, että ulkomaisten yritysten omistajat saattavat käyttää Thaimaan kansalaisia ​​varajäseninä lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.