108 ihmistä selvisi lautan syttymisestä tuleen lähellä Koh Taon saarta Thaimaassa - VIDEOT

Surat Thani, Thaimaa – Torstaina 4. huhtikuuta 2024 lautta, jossa oli 97 thaimaalaista ja ulkomaalaista matkustajaa sekä 11 veneen miehistön jäsentä, syttyi tuleen lähellä Turtle Islandia (Koh Tao) Koh Pha Nganin alueella. Onnettomuus sattui aamulla, ja asiaankuuluvat viranomaiset, pelastustyöntekijät ja veneiden käyttäjät reagoivat nopeasti.

Surat Thanin merenkulkutoimisto sai ilmoituksen hätätilanteesta kello 7 Koh Taon osa-alueella. Kun tuli valtasi aluksen, osa matkustajista joutui hyppäämään veteen. Onneksi kaikki aluksella olleet 108 henkilöä pelastettiin onnistuneesti.

Äärimmäisen kokemuksen aikana useat matkustajat loukkaantuivat lievästi ja hengitysvaikeuksia hengittäessään savua. Palo saatiin hallintaan kello 8 mennessä, mutta osa lautalla olevista ajoneuvoista ei vahingoittunut. Alustavien tutkimusten mukaan palo sai alkunsa lautan konehuoneesta.

Epäonninen lautta oli lähtenyt Surat Thanin laiturilta edellisenä yönä ja lähti matkaan klo 11. Se syttyi traagisesti tuleen lähestyessään määränpäätään lähellä toista laituria aamulla.

Viranomaiset selvittävät tiiviisti tapahtuman syytä, jotta vastaavat onnettomuudet eivät tulevaisuudessa tapahtuisi. Matkustajien turvallisuus ja hyvinvointi ovat edelleen alueen merenkulkuviranomaisten etusijalla.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.