Suuri puhelinkeskuksen huijausyritys Nakhon Si Thammaratissa

Nakhon Si Thammarat, Thaimaa – Merkittävä läpimurto tapahtui, kun viranomaiset ottivat Nakhon Si Thammaratissa kiinni yhteensä 55 kiinalaista ja 35 thaimaalaista. Pidätykset tehtiin alueella toimineen laajan puhelinpalveluhuijauksen yhteydessä.

Tutkinta

Cyber ​​Crime Investigation Bureau sai keskeistä tietoa laittomista toimista ja koordinoi sen nopeasti paikallisten lainvalvontaviranomaisten kanssa. Tämä yhteinen ponnistus huipentui sarjaan ratsioita Chawangin alueella, jotka kohdistuivat useisiin paikkoihin, joiden epäillään osallistuneen huijaukseen.

Raided Places

Tämän operaation aikana viranomaiset tekivät ratsian kahdeksaan tiettyyn paikkaan:

1. Hotelli: Tutkinta johti heidät hotelliin, jossa epäiltyjen väitettiin suorittaneen petollisia toimiaan.
2. Liikerakennukset: Useat kaupalliset rakennukset joutuivat myös kohteeksi, ja niiden uskottiin olevan huijauksen keskuksia.
3. Talot: Asuinkiinteistöjä tutkittiin ja löydettiin todisteita rikollisesta toiminnasta.
4. Varasto: Varasto oli yksi niistä paikoista, joille tehtiin ratsio, ja se mahdollisesti toimi huijaustoiminnan keskipisteenä.

Chandeen osapiiri

Yksi huomionarvoinen yksityiskohta on, että kaikki nämä kohdistetut paikat sijaitsivat Chandeen osa-alueella, alueella aivan Nakhon Si Thammaratin kaupungin ulkopuolella. Chandee tunnetaan monimuotoisesta väestöstään, johon kuuluu sekä thaimaalaisia ​​että kiinalaisia, ja siellä on lukuisia yrityksiä.

Takavarikoidut kohteet

Viranomaiset tekivät ratsioiden aikana merkittäviä takavarikoita:

– Tietokoneet: takavarikoitiin yhteensä 228 tietokonetta, joita oletettavasti käytettiin puhelinkeskuksen toimintojen suorittamiseen.
– Matkapuhelimet: 1,037 XNUMX matkapuhelinta löydettiin, ja ne sisältävät todennäköisesti ratkaisevia todisteita.
– SIM-kortit: 521 matkapuhelimen SIM-korttia löytyi, mikä kertoo toimenpiteen laajuudesta.
– Pankkikirjat: takavarikoitiin 80 pankkikirjaa, jotka mahdollisesti liittyivät rahoitustapahtumiin.
– Tuliaseet: aseita löydettiin, mikä herätti huolta rikollisryhmän toiminnasta.
– Maksamattomat veroerät: Epäillyillä oli hallussaan myös maksamattomiin veroihin liittyviä esineitä.

Maksut ja oikeudelliset vaikutukset

Pidätetyille henkilöille syytetään useita syytteitä, mukaan lukien maahanmuuttolain ja tullilain rikkominen sekä laittomien aikomusten mukaan kuuluminen laittomaan ryhmään. Oikeudenkäynti on käynnissä, ja epäillyt joutuvat vastuuseen teoistaan.

Yhteisön Vigilance

Tämä onnistunut operaatio korostaa yhteisön valppauden ja yhteistyön merkitystä tällaisten huijausten torjunnassa. Viranomaiset kannustavat asukkaita ilmoittamaan epäilyttävästä toiminnasta viipymättä ja varmistamaan alueen turvallisuuden.

Tutkinnan edetessä painopiste on edelleen rikollisverkostojen purkamisessa ja yleisön suojelemisessa petoksilta.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.