Kulttuuriministeriö julkisti suunnitelmat Songkranin Unescon nimeämiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kulttuuriministeriö on julkistanut tämän vuoden Songkran-festivaalin suunnitelmat sen jälkeen, kun UNESCO on nimennyt Songkranin tärkeäksi maailmanlaajuiseksi kulttuuriperinnölle. Äskettäin Thaimaan kulttuurikeskuksessa pidetyssä lehdistötilaisuudessa julkistettu festivaali, jonka teemana on "Ihmiskunnan aineeton kulttuuriperintö", pyrkii esittelemään thaimaalaisen uudenvuoden perinteitä, tehostamaan kulttuurimatkailua ja edistämään taloudellista kehitystä yhteisöllisten tapahtumien kautta.

Kulttuuriministeri Sermsak Pongpanichin mukaan tämän vuoden festivaali on huomionarvoinen siitä, että Miss Universe 2023:n ensimmäinen kakkonen Anntonia Porsild esiintyy Songkran-lähettiläänä ja esittelee Songkran-kappaleita eri kielillä. Juhlia suunnitellaan kaikkialla Thaimaassa, mukaan lukien Bangkok ja maakunnat, kuten Chiang Mai, Khon Kaen, Samut Prakan, Chonburi ja Phuket. Jokainen paikka tarjoaa ainutlaatuista toimintaa perinteisistä rituaaleista modernin musiikin festivaaleihin, jotka esittelevät Songkran-juhlien monimuotoisuutta.

Kulttuuriministeriö järjestää myös julkista toimintaa, kuten kansallisen taiteilijan siunausseremonian, näyttelyn Songkranista aineettomana kulttuuriperinnönä ja perinteisen festivaalin Wat Suthat Thepwararamissa Bangkokissa. Nämä tapahtumat sitovat yleisön Songkran-perinteiden säilyttämiseen ja syventää sen kulttuurisen merkityksen arvostusta.

Kun Songkran-festivaali on edustettuna avainhetkenä thaimaalaisten perinteiden juhlimisessa, kulttuuriministeriö kutsuu kaikki mukaan juhliin ja ilmaisee valmiuden toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kaikki thaimaalaiset ja vierailijat ympäri maailmaa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

 

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.