Thaimaan parlamentti hyväksyi avioliiton tasa-arvolain maanvyörymällä, mikä tasoittaa tietä lailliselle samaa sukupuolta olevien avioliitolle Thaimaassa

Kansallinen -

Thaimaan parlamentti on hyväksynyt lain, joka laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Edustajainhuone äänesti keskiviikkona 27. maaliskuuta 2024 äänin 399 vastaan ​​10 "Avioliiton tasa-arvolain" puolesta, kaksi tyhjää ja kolme ei äänestänyt.

Laki, joka muuttaa siviili- ja kauppalakia, sallii kaiken sukupuolen avioliiton. Aikaisemmin Thaimaa tunnusti vain miesten ja naisten välisen avioliiton. Lisäksi laissa on myös nostettu avioliiton solmimisikäraja 17 vuodesta 18 vuoteen ja tunnustettu samaa sukupuolta olevat puolisot "ensimmäisen asteen sukulaisiksi", mikä antaa heille vanhemmilleen vastaavat oikeudet ja velvollisuudet.

Tämä edistyksellinen askel tekee Thaimaasta ensimmäisen Kaakkois-Aasian maan ja kolmannen Aasiassa, joka tunnustaa samaa sukupuolta olevien liitot. Se merkitsee myös merkittävää muutosta LGBTQ+ -oikeuksissa maassa ja laajemmalla alueella.

Se tarvitsee hyväksynnän senaatilta, joka monien puolueiden ylivoimaisen hyväksynnän vuoksi ei voi käyttää veto-oikeutta lakiehdotukseen, mutta voi pyytää siihen muutoksia. Heidän odotetaan yleisesti hyväksyvän lakiehdotuksen nykyisten senaattorien lausuntojen perusteella.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/