Thaimaa varautuu helleaaltoon nousevan ilmansaastetason vuoksi 

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) on varoittanut asukkaita, erityisesti Thaimaan pohjoisosissa, varautumaan lämpötilojen nousuun, jonka odotetaan tapahtuvan maaliskuun lopusta huhtikuun alkuun.

TMD:n havainnointiosaston johtaja Somkuan Tonjan sanoi, että vaikka Thaimaan alemmilla koillis-, keski- ja itäosilla tulee sateita etelätuulen vuoksi torstaihin (28. maaliskuuta asti), lämpötilojen odotetaan nousevan pohjoisessa 30. maaliskuuta ja 3. huhtikuuta välisenä aikana. Tämä säämuutos johtaa todennäköisesti tiettyjen terveysongelmien lisääntymiseen väestön keskuudessa.

Sitä vastoin Thaimaan eteläosassa ennustetaan jatkuvan itätuulen aiheuttaman sademäärän, vaikka merkittäviä tuulisia olosuhteita ei ole odotettavissa tänä aikana.

Ympäristöongelmia pahentavat useat pohjoisen ja koillisen maakunnat kamppailevat tällä hetkellä vaarallisten PM2.5-saasteiden kanssa. Erityisesti Chiang Mailla on todettu maailman viidenneksi huonoin ilmanlaatu, ja sen ilmanlaatuindeksi oli 162 maanantaina.

Luonnonvara- ja ympäristöministeriön ilmansaasteratkaisujen viestintäkeskus raportoi, että 26 maakunnassa, pääasiassa pohjoisilla ja koillisilla alueilla, on havaittu PM2.5-pitoisuuksia, jotka ylittävät rajan 37.5 mikrogrammaa kuutiometrissä (μg/m³). Samaan aikaan Bangkokin metropolialueen (BMR) ilmanlaatu on ollut suhteellisen parempi, ja PM2.5-pitoisuudet vaihtelevat välillä 16.6-32.8 μg/m³.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.