Hallitus auttaa eteläisten tuhopolttohyökkäysten uhreja

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus on luvannut tukea ja taloudellista apua useiden tuhopoltto-iskujen uhreille, jotka kohdistuivat neljään eteläiseen maakuntaan viime perjantaina (23. maaliskuuta) ja kehotti Thaimaan kuninkaallista poliisia suorittamaan perusteellisen tutkimuksen ja varmistamaan, että uhrit saavat korvauksen.

Pyrkiessään puuttumaan väkivaltaan pääministeri Srettha Thavisin osallistui viikonloppuna keskusteluihin Malesian pääministerin Anwar Ibrahimin kanssa ja tunnusti Malesian roolin rauhanneuvottelujen välittäjänä eteläisten kapinallisryhmien kanssa.

Hyökkäysten, jotka toteutettiin koordinoidusti 44 paikassa, uskotaan olevan osoitus voimasta Thaimaan eteläisen alueen turvallisuushelpotusten keskellä. Väkivalta häiritsi rauhaa Ramadanin aikana, vaati myanmarin naisen hengen Pattanissa ja sai aikaan räjähteen löytämisen huoltoasemalta, jonka räjähteiden hävittämisyksikkö (EOD) neutraloi onnistuneesti.

Yalan apulaiskuvernööri Anan Bunsamran on ilmoittanut yhteisen korvauskeskuksen perustamisesta arvioimaan vahingot ja auttamaan kärsiviä asukkaita, vaikka tämän prosessin aikataulu on edelleen epäselvä. Thaimaan terveyden edistämissäätiö (ThaiHealth) on edelleen tukenut toipumispyrkimyksiä, ja se on hankkinut lisärahoitusta Maailmanpankilta, jonka tarkoituksena on tarjota jatkuvaa apua Thaimaan kaukaisen etelän yhteisöille.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.