Amerikkalainen pakolainen pidätettiin Pattayassa, koska hänen väitetään harjoittaneen laitonta kiinteistökauppaa Phuketissa ja Surat Thanissa

Pattaya -

15. maaliskuuta 2024 58-vuotias amerikkalainen pidätettiin Jomtien-sairaalan edessä Pattayassa väitetyn osallisuuden laittomaan kiinteistökauppaan.

Epäiltyä, joka on tunnistettu vain herra Davidiksi, syytetään Foreign Business Actin rikkomisesta laittomaan tonttikauppoihin osallistuneen yrityksen toiminnanjohtajana.

Department of Special Investigation (DSI) mukaan epäilty ja hänen rikoskumppaninsa Marcus (brittiläinen) ja herra Paul (amerikkalainen) avasivat asianajotoimiston sekä Surat Thanin että Phuketin maakunnissa ja palkkasivat sitten asianajotoimiston. Thaimaan kansalainen perustaa useita muita yrityksiä. Näitä yrityksiä käytettiin sitten hankkimaan osuuksia yrityksistä Surat Thanissa ja Phuketissa, mikä antoi niille mahdollisuuden omistaa tontteja kahdessa provinssissa, ja thaimaalaisella työntekijällä oli enemmistöomistus.

DSI:n mukaan epäillyt luovuttaisivat näiden yhtiöiden osakkeet ulkomaiselle ostajalle, joka halusi ostaa heiltä maata. Joissakin tapauksissa yritykset suljettiin kokonaan, jotta ulkomaiset asiakkaat pääsisivät omistukseen.

Davidia on syytetty toimineensa yrityksen johtajana Marcuksen ja Paulin rinnalla. Toista henkilöä, joka tunnetaan vain Rouva Oksanana, on myös syytetty osakkeenomistuksen saamisesta yhtiöltä.

Epäillyt paenivat sen jälkeen, kun Thaimaan tuomioistuin nosti heidän yrityksensä syytteen. Lehdistön aikaan vain herra David on pidätetty. Hän on tällä hetkellä poliisin pidätettynä ja luovutetaan tapauksesta vastaaville tutkintaviranomaisille. Hän ei heti julkaissut kanneperustetta tai lausuntoa syytöksistä.

Poliisi etsii muita epäiltyjä.

Erityisesti Phuketissa asiaankuuluvat viranomaiset ja virastot kohdistavat tällä hetkellä ankariin ulkomaalaisia ​​vastaan, jotka käyttävät thaimaalaisia ​​ehdokkaita maan omistamiseen tai ostamiseen, mikä on ulkomaalaisten lain vastaista. Tämä johtuu alun perin virustapauksesta, jossa sveitsiläinen mies potkaisi thaimaalaisen naisen portailta Phuketissa., mutta portaiden havaittiin myöhemmin tunkeutuvan yleiselle rannalle. Tämän seurauksena maan omistus ja tunkeutuminen Phuketissa lisääntyivät.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.