Thaimaasta tulee ilmailukeskus

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri Srettha Thavisin esitteli Thailand Visionin ja lupasi nostaa Thaimaan Aasian ja Tyynenmeren alueen keskeiseksi ilmailukeskukseksi.

Hän paljasti suunnitelmansa nostaa Thaimaan lentokenttiä tavoitteenaan palauttaa Suvarnabhumin lentoaseman asema maailman 20 parhaan lentokentän joukkoon viiden vuoden kuluessa. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi on turvattu yhteistyö kuutta keskeistä lentoasemaa hallinnoivan Airports of Thailand Public Company Limitedin (AOT) kanssa.

Suvarnabhumin lentokentän laajennussuunnitelman tavoitteena on käsitellä 150 miljoonaa matkustajaa vuosittain vuoteen 2030 mennessä. Aluksi 1 miljoonan matkustajan SAT-45-terminaali palvelee nyt 60 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Kolmas kiitotie, joka avataan vuonna 2024, hoitaa 60 lentoa tunnissa, myöhemmin 90:een. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu terminaalien laajentaminen ja uuden lisääminen 90 miljoonalla matkustajalla. Suunnitteilla on myös neljäs kiitotie, joka pystyy käsittelemään jopa 120 lentoa tunnissa.

Hallitus aikoo muuttaa Don Mueangin lentokentän point-to-point-malliksi ja kasvattaa kapasiteettia 30 miljoonasta 50 miljoonaan matkustajasta vuosittain vuoteen 2030 mennessä. Tähän kuuluu olemassa olevien terminaalien kunnostaminen ja terminaalien 1 ja 2 laajentaminen kotimaan matkustajille. miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Hallitus aikoo rakentaa Andamanin lentokentän toiseksi lentoasemaksi palvelemaan Phuketissa ja lähialueilla vierailevia turisteja. Phuketin kansainvälistä lentoasemaa laajennetaan myös vuotuisen matkustajamäärän ennustettua kasvavan 18 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä.

Hallitus pyrkii kehittämään huoltoalasta sekä kaupallisten että yksityisten lentokoneiden keskuksen. Se perustaa lämpötilaohjatun rahtivarastojärjestelmän (Cold Chain) jakaakseen tavaroita yli 280 miljoonalle ihmiselle Thaimaassa ja sen naapurimaissa. Yhteistyötä lentoyhtiöiden, matkailutoimistojen ja hotellien kanssa vahvistetaan Thaimaan ilmailualan kehittämiseksi yhdessä optimoimalla lentoaikataulut, lentokonetyypit ja matkustajapalvelut.

Kestävän kehityksen toimenpiteitä ovat kestävän lentopolttoaineen (SAF) käyttöönotto ja kotimaisen tuotannon tukeminen sekä ympäristöystävällisten pakkausten edistäminen. Tämä aloite ei ainoastaan ​​luo taloudellisia mahdollisuuksia, vaan myös parantaa elämänlaatua ja edistää kestävää talouskasvua Thaimaassa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.