Hallitus neuvoo valppautta lasten hukkumisen estämiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus varoittaa vanhempia ja huoltajia olemaan päästämättä lapsia ilman valvontaa vesistöille, koska tämä voi johtaa odottamattomiin tapahtumiin ja mahdollisesti kuolemaan johtaviin hukkumistapauksiin.

Apulaishallituksen tiedottaja Karom Phonphonklang paljasti, että monien koulujen lähestyessä lukukautensa loppua ollaan huolissaan siitä, että kotona oleskelevat lapset eivät ehkä ole saman valvonnan alaisia ​​kuin koulua käydessään. Tämä voi johtaa siihen, että lapset houkuttelevat toisiaan leikkimään luonnollisissa vesistöissä, joissa he voivat liukastua, kaatua tai hukkua.

Karom neuvoi vanhempia ja huoltajia valvomaan tarkasti lapsiaan ja painotti, että lapsia ei saa päästää leikkiä veteen ilman valvontaa, vaikka se olisikin tuttu paikka lähellä heidän kotiaan.

Hän lisäsi, että jos vanhemmat vievät lapsensa töihin vesistöjen lähelle, heidän tulee varmistaa, että lapset ovat helposti ulottuvilla. Apulaishallituksen tiedottaja kehotti myös yhteisölliseen yhteistyöhön asian ratkaisemiseksi, vaarallisten vesialueiden valvontaan, varoituskylttien asentamiseen ja paikallisesti saatavilla olevien kelluntalaitteiden hätäkäyttöön.

Lisäksi hän mainitsi, että turistikohteissa, joissa on vesistöjä ja merta, tulisi olla koko ajan päivystävä hengenpelastaja.

Karom käsitteli pikkulasten ja isompien lasten hukkumisen ehkäisytoimenpiteitä seuraavasti: Alle 5-vuotiaat lapset on suositeltavaa pitää poissa vesistöistä, koska he voivat liukastua ja pudota sisään. Pudonneita esineitä ei saa hakea itse veteen, mutta pyydä aikuisen apua ja vältä kumartumista tai kurkistamista vesilähteisiin, lätäköihin tai ämpäriin, koska ne voivat pudota päätä eteenpäin.

Vanhemmilla lapsilla painopiste on kieltää heitä leikkimästä vedessä ilman valvontaa. Jos jonkun nähdään putoavan veteen, hänen ei tule hypätä auttamaan, sillä ahdistunut henkilö saattaa joutua hänen valtaansa, mikä voi johtaa molempien hukkumiseen. Sen sijaan heidän tulisi huutaa apua, soittaa apua ja soittaa ensiapuun numeroon 1669 tai ottaa yhteyttä lähimpään sairaalaan.

Heidän tulee myös heittää lähellä olevat esineet veteen olevalle henkilölle auttaakseen häntä pysymään pinnalla ja ojentamaan esineitä, kuten keppejä, köysiä tai vaatteita, jotta henkilö tarttuu ja vedetään turvaan.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Aiheeseen liittyvä viimeaikainen artikkeli:

Kadonneen teini-ikäisen ruumis löydettiin rannalta Koh Samuilta.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.