Ehdotus graafisten varoitustarrojen lisäämisestä alkoholiin Thaimaassa johtaa voimakkaaseen vastustukseen

Kansallinen-

28. helmikuuta 2024 Move Forward -puolueen kansanedustaja Taopiphop Limjittrakorn ja asiaankuuluvat virastot saivat Charoen Charoenchailta ja alkoholijuomateollisuuden edustajilta kirjeen, jossa he vastustivat alkoholijuomien valvontakomitean ilmoitusluonnosta, joka koski graafisia pakkausetikettejä. alkoholijuomille.

Charoen ilmaisi huolensa siitä, että ehdotetuilla merkinnöillä, jotka edellyttävät graafisia terveyskuvia, kuten mustuneita maksaa, kuolemaan johtaneita auto-onnettomuuksia ja kuolevia potilaita, ja varoitusviestejä, jotka peittävät 30–50 prosenttia pakkauspinnoista, voivat olla haitallisia vaikutuksia matkailuun. Tämä vastaisi Thaimaan nykyisiä savukkeiden pakkaamista koskevia sääntöjä, mutta koskisi myös yksittäisiä tölkkejä ja pulloja.

Charoen väitti, että tällaiset tiukat vaatimukset voisivat pelotella turisteja, erityisesti niitä, jotka nauttivat yöelämästä ja alkoholiin liittyvistä toiminnoista Thaimaassa. Tämä puolestaan ​​saattaa vahingoittaa matkailualan viihdepalvelujen tarjoajia.

Vastauksena valitukseen Taopiphop korosti matkailun vaikutusten huomioimisen tärkeyttä ja huomautti, että Thaimaan talouskasvu on vahvasti riippuvainen matkailuteollisuudestaan. Hän totesi, että tiukat graafiset pakkausvaatimukset voivat luoda kielteisen kuvan Thaimaasta, mukaan lukien hotellit, ravintolat ja viihdepaikat.

Oli myös huolia siitä, että ylelliset tuontialkoholimerkit, mukaan lukien hieno viini, vastustaisivat voimakkaasti etikettejä, koska ne voisivat vahingoittaa heidän tuotekuvaansa ja voisivat mahdollisesti lopettaa arvostettujen merkkiensä myynnin Thaimaassa.

Huolia herätti myös siitä, kuinka tällainen ehdotus nostaisi alkoholijuomien myyjien toimintakustannuksia ja syrjisi vaikeuksissa olevaa pientä thaimaalaista juoma- ja käsityöteollisuutta, joka luotti tuotteissaan ainutlaatuiseen taiteeseen ja designiin.

Taopiphop mainitsi lisäksi, että Thaimaan kansanterveysministeri Cholnan Srikaew'n virkamiesten valvonta oli kyseenalainen, varsinkin kun Thaimaan hallitusuudistus oli lähellä alkoholinvalvontalain hyväksymistä parlamentille ensi kuussa.

Eteenpäin -puolue ehdotti muutoksia nykyiseen alkoholivalvontalakiin, koska se katsoi, että virkamiehet eivät saisi luoda omia määräyksiään, koska se on vastoin lain periaatteita ja etiikkaa, huomautti Taopiphop.

Aluksi kerrottiin, että alkoholijuomien pakkausmerkintöjä ei oteta heti voimaan, koska palaute oli avoinna harkittavaksi, Taopiphop totesi.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.