Pääministeri vierailee eteläisissä maakunnissa elvyttääkseen taloutta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri Srettha Thavisin on korostanut, että hänen vierailunsa kolmeen eteläisen rajaprovinssin 27.-29. helmikuuta tähtää paikallisen talouden vahvistamiseen etelässä.

Pääministeri totesi, että vierailun tarkoituksena oli myös paljastaa ennennäkemättömiä tai tuntemattomia mielenkiintoisia matkailukohteita, tuotteita ja aktiviteetteja näissä merkittävissä maakunnissa lisäarvon luomiseksi.

Hän huomautti, että monet paikallisten hänen vierailunsa aikana esittämät tavarat ovat korkealaatuisia ja arvokkaita, mukaan lukien ruoka, astiat ja messinkituotteet. Pääministeri totesi näiden tavaroiden käsityöläisten ikääntyvän ja vähenevän, ja hän on ohjannut kulttuuriministeriön selvittämään ja mahdollisesti kehittämään ohjelman näiden tuotteiden suosion elvyttämiseksi.

Srettha mainitsi myös Chao Mae Lim Ko Niao -festivaalin, johon hänellä oli tilaisuus osallistua vierailun aikana ja jossa hän näki huomattavan määrän turisteja. Tämä sai hänet harkitsemaan mahdollisuutta nostaa festivaali maailmanlaajuiseksi tapahtumaksi, joka on samanlainen kuin Phuketin kasvissyöjäfestivaali.

Lisäksi pääministeri aikoo tuoda Yalan kaupungin nuorisoorkesterin esiintymään Brunei Darussalamin sulttaanille hänen viralliselle vierailulleen Thaimaahan maalis-huhtikuussa.

Betongin lentoasemasta, joka on tällä hetkellä kansainvälinen lentoasema, mutta joka on joutunut lopettamaan toimintansa, pääministeri Srettha mainitsi, että jos yksityiset tahot operoivat lentoasemaa, kysyntää on oltava riittävästi. Hän totesi, että hänen vierailunsa etelään on myös kysynnän luomiseksi ja maailman tiedostamiseksi, että kolme etelärajamaakuntaa ovat vierailun arvoisia. Hän vakuutti, että jos kysyntää on, lentoja tulee varmasti.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.