Thaimaa näkee ulkomaisten ostajien asuntojen ostot lisääntyneen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Raportit ovat osoittaneet, että Thaimaan kiinteistömarkkinoilla vuonna 2023 ulkomaalaisten asuntokaupat lisääntyivät merkittävästi, ja rakennuttajien projekteista myytiin yhteensä 49,250 XNUMX asuntoa.

Tiedot osoittivat erityisesti, että ulkomaalaisten osuus asuntojen kokonaismyynnistä oli 5,036 10.2 asuntoa eli 31.601 %, yhteensä 17.9 XNUMX miljardia bahtia eli XNUMX % myynnin kokonaisarvosta, mikä merkitsee uutta ennätystä markkinoilla.

ASEANin alueella, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa toimivan kiinteistöarvioijan ja kiinteistötutkijan Sopon Pornchokchain mukaan ulkomaisten asuntojen ostoaktiivisuus heijastaa Thaimaan kiinteistömarkkinoiden vakautta ja houkuttelevuutta.

Se kertoo myös ulkomaalaisten halusta asua ja sijoittaa Thaimaahan, sillä vuonna 2023 myytyjen asuntojen keskihinta oli 6.27 miljoonaa bahtia yksikköä kohden, mikä osoittaa ulkomaalaisten suosivan korkeahintaisia ​​asuntoja.

Bangkok ja sen lähialueet ovat olleet erityisen suosittuja ulkomaisten ostajien keskuudessa ja suosivat 10-20 miljoonan bahtin välillä olevia yksiköitä. Tämän hintaluokan osuus yksiköistä oli 28.2 % ja kokonaismyynnin arvosta 40.7 %. Soponin mukaan Keski-Business District -alueet saivat eniten kiinnostusta ulkomaalaisista.

Ulkomaisten asuntojen ostotrendi Thaimaassa on kehittynyt COVID-19-tilanteen seurauksena. Markkinat hidastuivat epidemian aikana, mutta elpyivät ja kasvoivat merkittävästi sen jälkeen, mikä kuvastaa ulkomaisten sijoittajien palaavaa luottamusta Thaimaan kiinteistömarkkinoihin.

Sopon myös katsoi, että ulkomaalaisten rohkaiseminen ostamaan enemmän kiinteistöjä voisi olla Thaimaan talouden elvyttämispolitiikka. Hän ehdotti hallitukselle, että se määrittelee alueet, joilla ulkomaalaiset saavat ostaa, lieventääkseen turvallisuushuolia ja mahdollisia konflikteja Thaimaan kansalaisten ja ulkomaisten kiinteistönomistajien välillä.

Hän totesi lisäksi, että hallinnon tulisi harkita uusia politiikkoja ja lähestymistapoja ulkomaalaisten Thaimaan kiinteistökauppojen säätelemiseksi ja edistämiseksi. Tämä auttaisi markkinoita kasvamaan kestävästi ja hyödyttäisi Thaimaan taloutta samalla kun estetään tällaisesta vapauttamisesta aiheutuvat mahdolliset ongelmat.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.